25/03/2020 25/03/2020 25η Μαρτίου- Μια εθνική επέτειος, μια διπλή εορτή! Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου με τον εθνικό ξεσηκωμό ! Η διπλή αυτή εορτή αποκτά φέτος μια ιδιαίτερη σημασία και πολλαπλούς συμβολισμούς, ενώ μας φέρνει αντιμέτωπους με δεδομένα που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί: Μια εθνική επέτειος χωρίς παρελάσεις – Και μια μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας με τους πιστούς...
25 Μαρτίου, 2020 - 12:08
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2020 - 22:06

25η Μαρτίου 2020: Ήχησαν οι καμπάνες- Συγκλόνισε η αεροπορία

Διαδώστε:
25η Μαρτίου 2020: Ήχησαν οι καμπάνες- Συγκλόνισε η αεροπορία

25η Μαρτίου- Μια εθνική επέτειος, μια διπλή εορτή! Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου με τον εθνικό ξεσηκωμό !
Η διπλή αυτή εορτή αποκτά φέτος μια ιδιαίτερη σημασία και πολλαπλούς συμβολισμούς, ενώ μας φέρνει αντιμέτωπους με δεδομένα που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί:
Μια εθνική επέτειος χωρίς παρελάσεις – Και μια μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας με τους πιστούς μακριά από τις εκκλησίες.

Η σημερινή εικόνα στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών σε τίποτα δεν θύμιζε παλαιότερες ημέρες, όταν σύσσωμα η πολιτική, πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία του τόπου με πλήθος πιστών, τιμούσαν την ξεχωριστή αυτή ημέρα για το έθνος και την Ορθοδοξία.

Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, οι οποίες ετελέσθησαν κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των αναγκαίων μέτρων που έχουν ληφθεί για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας. Οι εικόνες πρωτόγνωρες.

Μετά την άδεια Μητρόπολη Αθηνών, αμήχανα παρακολουθήσαμε και τις «λιτές» εκδηλώσεις στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ήταν τη στιγμή εκείνη που ήχησαν και οι καμπάνες στις εκκλησιές και τα μοναστήρια της χώρας μας.

Ήταν ένας διαφορετικός εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο φετινός: υπό το φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού, στον ‘Αγνωστο Στρατιώτη ήταν μόνον η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, αρχηγοί κομμάτων και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ -όλοι σε ευθεία γραμμή και σε απόσταση ασφαλείας. Πολίτες με τα παιδιά τους δεν υπήρχαν στο αντικριστό πεζοδρόμιο και η μπάντα αποτελείτο από μόλις δέκα άτομα.

Αλλά και η στρατιωτική παρουσία είχε διαφορετικό χαρακτήρα φέτος: μόνον από αέρος, ενώ δεν υπήρχαν ούτε και τα αγήματα απόδοσης τιμών. Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Μιράζ, και έξι ελικόπτερα της αεροπορίας Στρατού και Ναυτικού πετούσαν πάνω από το χώρο, όσο διαρκούσε η τελετή.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατ. Σακελλαροπούλου, στα 4,5 λεπτά παραμονής της στον ‘Αγνωστο Στρατιώτη, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο και ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στην πολιτική ηγεσία του τόπου και τους άλλους παρευρισκόμενους, στην πιο ουσιαστική ευχή που μπορεί να δώσει κανείς τις ημέρες αυτές…

Μετά την αποχώρηση της Προέδρου, ακολούθησαν σύντομοι διάλογοι, ανά δύο και πάλι από απόσταση, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Κώστα Τασούλα, του Αλέξη Τσίπρα, της Φώφης Γεννηματά και του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου πάνω από την πλατεία Συντάγματος πέταξαν 4 μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων