24/03/2023 24/03/2023 Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ξεκίνησε η εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Σύλλογο των Υπαλλήλων της Βουλής, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας, παρουσία του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διδάκτωρ...
24 Μαρτίου, 2023 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2023 - 15:32

25η Μαρτίου: Εορτασμός της εθνικής επετείου στη Βουλή και ενός  λεπτού σιγή για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών

Διαδώστε:
25η Μαρτίου: Εορτασμός της εθνικής επετείου στη Βουλή και ενός  λεπτού σιγή για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών

Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ξεκίνησε η εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Σύλλογο των Υπαλλήλων της Βουλής, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας, παρουσία του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διδάκτωρ Νομικής Χαράλαμπος Κύρκος, προϊστάμενος του Τμήματος Κοινοβουλευτικής Ιστορίας της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής των Ελλήνων, με θέμα «Το θεσμικό όραμα της Εθνεγερσίας του 1821». Ο κ. Κύρκος εν κατακλείδι ανέφερε ότι «ο καλύτερος πανηγυρισμός της 25ης Μαρτίου, στα ασφυκτικά περιθώρια που μας έχει αφήσει η σημερινή πολιτισμικά και τηλεοπτικά άνυδρη και πολιτικά ‘‘λαβωμένη” πραγματικότητα στον τόπο μας, διέρχεται από το μετερίζι του καθημερινού αγώνα για να μην μείνουν αδικαίωτα τα οράματα, οι θυσίες και τα επιτεύγματα της Εθνεγερσίας. Διέρχεται από το μονοπάτι της αξιοποίησης όλων των δυνάμεων του Ελληνισμού, με βασικό όπλο την επικοινωνιακή και χειραφετημένη επιστημονική και πολιτική παιδεία προς αποτροπή της ‘‘βαρβαρότητας της άγνοιας”. Διέρχεται τέλος από την ατραπό και από το δύσκολο διάβα που απαιτεί την εκτίναξη του στοχασμού μας και τη χάραξη της πορείας μας προς την κατάκτηση των ονείρων του νέου ελληνισμού, που μετρά ήδη δύο αιώνες, προς έναν Νέο Ελληνικό Διαφωτισμό».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, την εκδήλωση προσφώνησε ο πρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής Σπυρίδων Δημοσχάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «το μήνυμα της επίτευξης των στόχων του 1821 παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό», επισημαίνοντας πως «σήμερα καλούμαστε για άλλη μια φορά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας και να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ώστε να αφήσουμε στις επόμενες γενιές το μέλλον που τους αξίζει».

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου που άνοιξε το πρόγραμμα με το τραγούδι «Μάταια περιμένεις χελιδόνια», μια ωδή για τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη που γράφτηκε για τη σημερινή εκδήλωση από τον Σπύρο Λάμπρου σε στίχους Γιάννη Β. Κωβαίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων