09/11/2023 09/11/2023 Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ βρισκόμαστε στην 34η ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Σημειώνονται μάχες σώμα με σώμα, σύμφωνα με ό,τι μεταδίδεται, ενώ το Ισραήλ λέει ότι έχει προωθηθεί στην «καρδιά» της πόλης της Γάζας. Σύμφωνα με το Al Jazzera κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν σφοδροί...
09 Νοεμβρίου, 2023 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2023 - 9:07

34η ημέρα χάους και βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας

Διαδώστε:
34η ημέρα χάους και βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας

Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ βρισκόμαστε στην 34η ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Σημειώνονται μάχες σώμα με σώμα, σύμφωνα με ό,τι μεταδίδεται, ενώ το Ισραήλ λέει ότι έχει προωθηθεί στην «καρδιά» της πόλης της Γάζας.

Σύμφωνα με το Al Jazzera κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν σφοδροί βομβαρδισμοί κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Γάζα, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας, υπάρχουν 19 νεκροί από αυτούς τους βομβαρδισμούς γιατί επλήγη κτίριο κοντά στον καταυλισμό.

Διαπραγματεύσεις του Κατάρ για απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς

Στις εξελίξεις είναι ότι το Κατάρ διαπραγματεύεται την απελευθέρωση 10-15 ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα μια σύντομη κατάπαυση του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου οι διαπραγματεύσεις αυτές διεξάγονται σε συντονισμό με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ταξιαρχιών, Αλ Κασάμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, το θέμα των αιχμαλώτων παραμένει προτεραιότητά τους τονίζουν όμως πως ο μόνος τρόπος για την απελευθέρωσή τους είναι μέσω μιας πλήρους ή σταδιακής ανταλλαγής κρατουμένων.

Από την άλλη πλευρά ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπένιαμιν Νετανιάχου, διαμηνύει συνεχώς πως δεν υπάρχει περίπτωση κατάπαυσης του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων.

Ο Ντανιέλ Χαμάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, δήλωσε πως «Η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο της περιοχής, στον βορρά», ενώ επανέλαβε πως δεν προκειται να γίνει κατάπαυση του πυρός, όμως το Ισραήλ εφαρμόζει ανθρωπιστικές παύσεις, δηλαδή για κάποιες ώρες ανοίγουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι προκειμένου να μπορέσουν οι κάτοικοι να φύγουν προς τον νότο.

Μαζική φυγή Παλαιστινίων αμάχων

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι φεύγουν με τα πόδια, από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, αναζητώντας στα νότια, ασφαλές καταφύγιο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και τις μάχες μεταξύ των στρατιωτών του Ισραήλ και της Χαμάς.

Την ίδια ώρα, η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα δεν έχει προηγούμενο. Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι 22.000 άνθρωποι πήραν τον δρόμο για το νότο τις τελευταίες 3 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα θα ξεκινήσει και η Σύνοδος για την ανθρωπιστικής βοήθεια, στη Γαλλία.

Πηγή: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων