01/02/2021 01/02/2021 Έχασε τη ζωή του ο Αρχιπυροσβέστης Γιάννης Ζαφειρόπουλος στην προσπάθειά του να απομακρύνει μαθητές από πλημμυρικά φαινόμενα στην Αλεξανδρούπολη.  O πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: “Η απώλεια του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να βοηθήσει μαθητές που κινδύνευαν, μας γεμίζει θλίψη. Η...
01 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2021 - 20:30

“Ένας ήρωας θυσιάστηκε στην μάχη για την ανθρώπινη ζωή”

Διαδώστε:
“Ένας ήρωας θυσιάστηκε στην μάχη για την ανθρώπινη ζωή”

Έχασε τη ζωή του ο Αρχιπυροσβέστης Γιάννης Ζαφειρόπουλος στην προσπάθειά του να απομακρύνει μαθητές από πλημμυρικά φαινόμενα στην Αλεξανδρούπολη. 

O πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

“Η απώλεια του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να βοηθήσει μαθητές που κινδύνευαν, μας γεμίζει θλίψη. Η σκέψη όλων είναι με την οικογένειά του, συμπαραστάτης της οποίας θα βρεθεί η Πολιτεία. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια”.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής  δικτύωσης αναφέρεται στο τραγικό γεγονός που το χαρακτηρίζει άδικο και  σημειώνει ότι “ένας ήρωας θυσιάστηκε στην μάχη για την ανθρώπινη ζωή”. 

Δείτε την ανάρτησή του: 

“Πόσο άδικα…
Ο Αρχιπυροσβέστης Γιάννης Ζαφειρόπουλος έφυγε σήμερα τόσο αναπάντεχα, πέφτοντας την ώρα του καθήκοντος στην Αλεξανδρούπολη, σε επιχείρηση εκκένωσης και απομάκρυνσης μικρών παιδιών που κινδύνευαν από τα ανεξέλεγκτα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή…
Το Πυροσβεστικό Σώμα και η οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας σήμερα θρηνεί, άλλος ένας ήρωας θυσιάστηκε στην μάχη για την ανθρώπινη ζωή… Καλό Παράδεισο Γιάννη μου, για πάντα στις καρδιές μας…” έγραψε ο υφυπουργός.

 

 

Την ανάρτησή του συνόδευσε μια φωτογραφία με το σήμα της Πολιτικής Προστασίας και την κορδέλα του πένθους:  

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου κατά την επιχείρηση διάσωσης μαθητών στον Απαλό Έβρου. Είναι μεγάλη η οφειλή της πατρίδας μας στους ήρωες της @pyrosvestiki. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» έγραψε η πρόεδρος της Δημοκρατίας κα. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του πυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου στην Αλεξανδρούπολη. 

«Ο θάνατος πυροσβέστη κατά την επιχείρηση διάσωσης μαθητών στον Ν. Έβρου προκαλεί τη θλίψη όλων μας, αλλά υπενθυμίζει ότι υπάρχει και η Ελλάδα του καθήκοντος, που δε διστάζει να διακινδυνεύει προς χάριν του κοινωνικού συνόλου. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο Π. Σ.» αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Νίκος Δένδιας για τον πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να απεγκλωβίσει μαθητές από πλημμυρικά φαινόμενα στην Αλεξανδρούπολη.

Δείτε την ανάρτησή του:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων