03/12/2022 03/12/2022 Παρουσία του Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντωνίου πραγματοποιήθηκε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων η επετειακή εκδήλωση συμπλήρωσης 40 χρόνων από τη μετεγκατάσταση της Σχολής στις σημερινές της εγκαταστάσεις, στη Βάρη Αττικής. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Διοικητής της ΣΣΕ Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος. Ο χαιρετισμός του Α/ΓΕΕΘΑ Στον...
03 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2022 - 14:54

40 χρόνια ζωής στη Βάρη συμπλήρωσε η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Διαδώστε:
40 χρόνια ζωής στη Βάρη συμπλήρωσε η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Παρουσία του Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντωνίου πραγματοποιήθηκε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων η επετειακή εκδήλωση συμπλήρωσης 40 χρόνων από τη μετεγκατάσταση της Σχολής στις σημερινές της εγκαταστάσεις, στη Βάρη Αττικής.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Διοικητής της ΣΣΕ Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος.

Ο χαιρετισμός του Α/ΓΕΕΘΑ

Στον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Σχολής από την ίδρυσή της από τον Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο τον Ιούνιο του 1828, στις μετέπειτα μετεγκαταστάσεις της στην Αίγινα, στον Πειραιά, στο κτιριακό συγκρότημα της δωρεάς του Εθνικού Ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ στο Πεδίο του Άρεως και τελικά το 1982 στην σημερινή έδρα της στην Βάρη.

Τόνισε ότι η Σχολή αποτελεί το αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Χώρας, το οποίο άρχισε να λειτουργεί προτού η Ελλάδα αναγνωριστεί επίσημα ως κυρίαρχο κράτος το 1832, με πρώτιστο μέλημα να δημιουργεί και να πλάθει ικανούς ηγήτορες για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Επεσήμανε ότι «οι καλές ελπίδες του Έθνους» ήταν πάντοτε παρούσες σε όλες τις σημαντικές στιγμές του Έθνους, χύνοντας αίμα και γράφοντας χρυσές σελίδες ηρωισμού και δόξας από τον Μακεδονικό Αγώνα και τους Βαλκανικούς Πολέμους, μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, την Κορέα και την Κύπρο, τιμώντας την στολή του Έλληνα Αξιωματικού.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην σύγχρονη λειτουργία της ΣΣΕ και στην παροχή πολυεπίπεδης εκπαίδευσης στους Ευέλπιδες τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον στρατιωτικό τομέα, σε ένα περιβάλλον υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων, υψηλού επιπέδου υποδομών διαβίωσης, άρτιων χώρων άθλησης, πεδίων βολών και ασκήσεων, και καινοτόμου προγράμματος εκπαίδευσης.
Κλείνοντας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην διάκριση των Ευέλπιδων στον διεθνή διαγωνισμό στρατιωτικών δεξιοτήτων SANDHURST 22 στην Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ WEST POINT, στην οποία και κατέλαβαν την πρώτη θέση μεταξύ των αντίστοιχων ομάδων των ξένων Χωρών, και συνεχάρη την Διοίκηση της Σχολής όπως και το στρατιωτικό και ακαδημαϊκό προσωπικό για το έργο που επιτελούν.

Ομιλίες πραγματοποίησαν επίσης ο Επίτιμος Διοικητής ΣΔΑ Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Μπάκας και ο ομότιμος καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας στη ΣΣΕ Υποστράτηγος ε.α. Ανδρέας Καστάνης.

Ποιοι παρέστησαν

Στην εκδήλωση παρέστησαν:

● Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
● Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.
● Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.
● Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.
● Ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος.
● Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης κ.κ. Αντώνιος.
● Ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης.
● Ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης.
● Ο Διοικητής ΣΕΘΑ Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός και o Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ «ΘΗΣΕΑΣ») Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.
● Οι Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Γκίνης, Στρατηγός ε.α. Βασίλειος Τελλίδης και Στρατηγός ε.α. Γεώργιος Καμπάς.
● Εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς
● Ακαδημαϊκό προσωπικό της Σχολής.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης

Ο Διοικητής της ΣΣΕ Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων