14/12/2019 15/12/2019 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, τελέστηκε κατά το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, το 40νθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου στον καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μάσχα της Μητροπόλεως Περιστερίου. Στον όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Στο αρχιερατικό συλλειτουργο προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανος και συλλειτουργησαν οι Σεβασμιώτατοι...
14 Δεκεμβρίου, 2019 - 22:44
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2019 - 12:03

40νθήμερο μνημόσυνο του Μακαριστού πρώην Περιστερίου

Διαδώστε:
40νθήμερο μνημόσυνο του Μακαριστού πρώην Περιστερίου

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, τελέστηκε κατά το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, το 40νθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου στον καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μάσχα της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Στον όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Στο αρχιερατικό συλλειτουργο προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανος και συλλειτουργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολιτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ιλίου Αθηναγόρας και ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης.

Συμπροσευχόμενοι από του Ιερού Βήματος παρέστησαν οι Σεβασμιώτατος Μητροπολίτες πρ. Άρτης κ. Ιγνάτιος και Κηφισίας κ. Κύριλλος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο και ομίλησε περί της προσωπικότητος του μακαριστού γέροντος Ιεράρχου.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου, η Ιερά Μητρόπολις παρέθεσε το καθιερωμένο κέρασμα στην αίθουσα του Ιερού Ναού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων