08/11/2021 08/11/2021 Σήμερα, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, η Πολεμική μας Αεροπορία τιμά τον Προστάτη της, Αρχάγγελο Μιχαήλ, κορυφώνοντας τους εορτασμούς που ξεκίνησαν από την Παρασκευή. Στις 12:00 θα τελεστεί Δοξολογία στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι Αττικής, ενώ οι Αεροπορικές Βάσεις της ΠΑ θα είναι σήμερα επισκέψιμες για το κοινό από τις 13:00 έως τις 17:00. Στην...
08 Νοεμβρίου, 2021 - 9:43
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2021 - 10:36

Η Πολεμική Αεροπορία τιμά τον Προστάτη της, Αρχάγγελο Μιχαήλ

Διαδώστε:
Η Πολεμική Αεροπορία τιμά τον Προστάτη της, Αρχάγγελο Μιχαήλ

Σήμερα, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, η Πολεμική μας Αεροπορία τιμά τον Προστάτη της, Αρχάγγελο Μιχαήλ, κορυφώνοντας τους εορτασμούς που ξεκίνησαν από την Παρασκευή. Στις 12:00 θα τελεστεί Δοξολογία στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι Αττικής, ενώ οι Αεροπορικές Βάσεις της ΠΑ θα είναι σήμερα επισκέψιμες για το κοινό από τις 13:00 έως τις 17:00.

Στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, geetha.mil.gr, υπάρχει σήμερα, ως φόρος τιμής, το podcast «Οι Κυρίαρχοι των Ελληνικών Ουρανών», που περιγράφει τις χρυσές σελίδες δόξας, που έγραψαν οι Έλληνες Αεροπόροι από το 1912 μέχρι και σήμερα, αλλά και τον σκληρό καθημερινό αγώνα που δίνει το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Ιπτάμενοί μας, οι Μηχανικοί μας, η Αεράμυνα και τα Σώματα Υποστήριξης, προβάλλοντας καθημερινά, ημέρα και νύχτα, την αεροπορική ισχύ της Χώρας μας.

Οι πληροφορίες για τα ιστορικά γεγονότα αντλήθηκαν από:

Περιοδικό Αεροπορική Επιθεώρηση, Τεύχος 114, Δεκέμβριος 2018
Αντιγόνη Καμπέρου, «Δημήτριος Καμπέρος, ο Τρελοκαμπέρος», 2014, Ιδιωτική Έκδοση.

Ευχετήριο μήνυμα έστειλε στους Έλληνες αεροπόρους μέσω twitter και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ως εξής:

 

 

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 έγιναν πτήσεις Μαθητών στην 123 Σμηναρχία Τεχνικής Εκπαίδευσης, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, ενώ χθες Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021, στις 10 το πρωί, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν Ανώτατοι Αξιωματικοί, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων και Πεσόντων Αεροπόρων.

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν πτήσεις αεροσκαφών άνωθεν μεγάλων πόλεων, καθώς και ακριτικών πόλεων και νησιών, πτήσεις Απόστρατων Αξιωματικών και δημοσιογράφων στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας και εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αφιερωμένη στην Εκπαίδευση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων