03/03/2022 03/03/2022 Αναγκαία τρόφιμα, χρήσιμα φάρμακα, απαραίτητα ρούχα, παπούτσια και κουβέρτες, καθώς και πολλά παιχνίδια είναι κάποια από τα πράγματα τα οποία περισυνέλεξαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, ύστερα από έκκληση της τοπικής ουκρανικής κοινότητας, για τη συγκέντρωση πρώτων υλών ανάγκης και τροφίμων για τους πληγέντες από τον πόλεμο και τη ρωσική εισβολή. Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης...
03 Μαρτίου, 2022 - 16:43
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2022 - 16:37

Δέματα αγάπης από τους Θεσσαλονικείς στους πρόσφυγες από Ουκρανία

Διαδώστε:
Δέματα αγάπης από τους Θεσσαλονικείς στους πρόσφυγες από Ουκρανία

Αναγκαία τρόφιμα, χρήσιμα φάρμακα, απαραίτητα ρούχα, παπούτσια και κουβέρτες, καθώς και πολλά παιχνίδια είναι κάποια από τα πράγματα τα οποία περισυνέλεξαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, ύστερα από έκκληση της τοπικής ουκρανικής κοινότητας, για τη συγκέντρωση πρώτων υλών ανάγκης και τροφίμων για τους πληγέντες από τον πόλεμο και τη ρωσική εισβολή.

  • Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» – ope.gr

Καθημερινά μικροί και μεγάλοι με δάκρυα στα μάτια φτάνουν στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων, ώστε να προσφέρουν από το υστέρημα τους είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τον πόλεμο και τη ρωσική εισβολή.

Παιδιά που έδωσαν στους γονείς τους τα παιχνίδια τους και ζήτησαν να τα στείλουν στα παιδιά του πολέμου. «Μαμά το αυτοκινητάκι μου να το στείλουμε σε ένα άλλο παιδί που δεν έχει» ακούσαμε να λέει ένα μικρό αγοράκι. Μπορεί τα παιδιά να μη γνωρίζουν ακριβώς τι σημαίνει πόλεμος και ποιες οι επιπτώσεις του, ωστόσο οι εικόνες με συνομήλικους που φοράνε λερωμένα ρούχα και κλαίνε συγκινούν και ραγίζουν τις καρδιές όλων.

Τα εν λόγω είδη χωρίζονται ανάλογα με το περιεχόμενό τους και συσκευάζονται σε ανάλογες κούτες.

Σήμερα το πρωί -όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες του ope.gr-, αναχώρησε για την Ουκρανία ένα φορτηγάκι γεμάτο με το περίσσευμα της αγάπης των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και των όμορων περιοχών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων