07/06/2020 07/06/2020 Η Κάσος, το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων, βρίσκεται σε στρατηγική θέση, καθώς ελέγχει ένα σημαντικό ναυτικό πέρασμα. Τον ναυτικό δρόμο από το Αιγαίο προς την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι Αιγύπτιοι του Ιμπραήμ αποβιβάστηκαν στην Κάσο και την αφάνισαν, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Για τον πατημό – όπως το...
07 Ιουνίου, 2020 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2020 - 9:20

7 Ιουνίου 1824: Ο πατημός της Κάσου και η διήγηση

Διαδώστε:
7 Ιουνίου 1824: Ο πατημός της Κάσου και η διήγηση

Η Κάσος, το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων, βρίσκεται σε στρατηγική θέση, καθώς ελέγχει ένα σημαντικό ναυτικό πέρασμα. Τον ναυτικό δρόμο από το Αιγαίο προς την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι Αιγύπτιοι του Ιμπραήμ αποβιβάστηκαν στην Κάσο και την αφάνισαν, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Για τον πατημό – όπως το λένε οι ντόπιοι – της Κάσου μιλάει στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ο Κάσιος Εμμανουήλ Π. Περσελής, Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια Bίντεο: Νάνσυ Νάσκου
Μοντάζ: Μανώλης Δημελλάς
Drone: Νικήτας Καμπούρης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων