07/02/2021 07/02/2021 Πραγματοποιήθηκε χθες με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Φωτίου η Α’ συνάντηση εκκλησιαστικών & θεολογικών βιβλιοθηκών. Συζητήθηκαν θέματα συνεργασιών των βιβλιοθηκών καθώς και η προοπτική δημιουργίας ενός δικτύου. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος εκ μέρους της Εφορείας της Ιεράς Μονής Αγ. Τριάδος Χάλκης...
07 Φεβρουαρίου, 2021 - 9:47

Α’ Συνάντηση εκκλησιαστικών και θεολογικών βιβλιοθηκών

Διαδώστε:
Α’ Συνάντηση εκκλησιαστικών και θεολογικών βιβλιοθηκών

Πραγματοποιήθηκε χθες με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Φωτίου η Α’ συνάντηση εκκλησιαστικών & θεολογικών βιβλιοθηκών. Συζητήθηκαν θέματα συνεργασιών των βιβλιοθηκών καθώς και η προοπτική δημιουργίας ενός δικτύου.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος εκ μέρους της Εφορείας της Ιεράς Μονής Αγ. Τριάδος Χάλκης και ο Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ: 

Τη συνάντηση συντόνισε ο κ. Σέργιος Βοΐλας, επιστημονικός συνεργάτης του Διορθοδόξου Κέντρου.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στις 22 Μαΐου 2018, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αντικείμενο της συμφωνίας αυτής αποτελεί η προαγωγή μιας πενταετούς συνεργασίας μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών σε θέματα που αφορούν στη δημιουργική συνεργασία των εκκλησιαστικών βιβλιοθηκών και στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων που ανακύπτουν σε όλα τα επίπεδα. Σκοπός της συνεργασίας αυτής ορίζεται εκ του μνημονίου «η διοργάνωση και η φιλοξενία διαλογικών συναντήσεων (συνεδρίων, συμποσίων, σεμιναρίων, ημερίδων και διημερίδων), η επιμόρφωση ενηλίκων, η φιλοξενία παρεπιδημούντων αλλοδαπών διορθοδόξου ιδιότητος (φοιτητών, ερευνητών, κληρικών, πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικών), η έντυπη και ηλεκτρονική τεκμηρίωση (Βιβλιοθήκη και Διαδίκτυο).»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων