30/08/2020 30/08/2020 Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι η Άγκυρα δεν θα υποκύψει στις απειλές που δέχεται στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος Πρόεδρος «φωτογράφησε» ως εισβολείς τους Έλληνες, εάν και απέφυγε να τους κατονομάσει, με αφορμή την εορτή της “Νίκης κατά των Ελλήνων το 1922”, όπως οι ίδιοι αποκαλούν τις θηριωδίες που...
30 Αυγούστου, 2020 - 13:08
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2020 - 13:28

Αδίστακτος ο Ερντογάν χαρακτήρισε τη Μ. Ασία αιώνια τουρκική γη

Διαδώστε:
Αδίστακτος ο Ερντογάν χαρακτήρισε τη Μ. Ασία αιώνια τουρκική γη

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι η Άγκυρα δεν θα υποκύψει στις απειλές που δέχεται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος «φωτογράφησε» ως εισβολείς τους Έλληνες, εάν και απέφυγε να τους κατονομάσει, με αφορμή την εορτή της “Νίκης κατά των Ελλήνων το 1922”, όπως οι ίδιοι αποκαλούν τις θηριωδίες που διέπραξαν εις βάρος του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Μάλιστα,κατά την κατάθεση στεφάνου στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ σήμερα το πρωί δήλωσε ότι «η Τουρκία δεν θα υποκύψει απέναντι στις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε και στη γλώσσα των εκφοβισμών. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες».

Ο Τούρκος Πρόεδρος, γνωστός το τελευταίο διάστημα για την ακραία ρητορική του εναντίον της χώρας μας, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη γη της Μικράς Ασίας, την αιώνια αυτή κοιτίδα όπου ο Ελληνισμός παρέμεινε ακμαίος και λάμπρυνε με τα επιτεύγματά του το παγκόσμιο πολιτισμό, ως αιώνια πατρίδα των Τούρκων, ξεχνώντας μάλλον τις σφαγές και τις θηριωδίες εις βάρος των Ελλήνων που διέπραξαν οι πρόγονοί του.

«Ο απελευθερωτικός αγώνας που ξεκίνησε υπό την ηγεσία του Μουσταφά Κεμάλ Πασά στη Σαμψούντα το 1919 με την Μάχη του Αρχιστράτηγου πέτυχε μια βέβαιη και μόνιμη νίκη. Με τη νίκη της 30ης Αυγούστου διαμηνύθηκε για ακόμα μια φορά σε όλο τον κόσμο πως τα εδάφη αυτά είναι η αιώνια πατρίδα μας. Η νίκη αυτή δήλωσε την αναγέννηση από τις στάχτες του έθνους που ήθελαν να το θάψουν στην ιστορία, της ακμής του και της επανεμφάνισης του στη σκηνή της ιστορίας», ανέφερε μεταξύ άλλων, στο για ακόμη μια φορά στο εμπρηστικό μήνυμά του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων