20/10/2023 06/01/2024 Την αφαίρεση του θέματος με τίτλο «στατιστικά στοιχεία για τις αμβλώσεις από την ημερομηνία αποποινικοποίησής τους και συσχετισμός με το δημογραφικό πρόβλημα» από την ατζέντα της Ad Hoc Επιτροπής Δημογραφικού αποφάσισε η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου μετά από παρέμβαση των βουλευτών Γιώργου Λουκαΐδη και της Ειρήνης Χαραλαμπίδου. Η σχετική ανάρτηση του βουλευτή Γιώργου...
20 Οκτωβρίου, 2023 - 21:56
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2024 - 23:53

Αφαιρέθηκε από την Κυπριακή Βουλή συζήτηση για αμβλώσεις μετά από αντιδράσεις

Διαδώστε:
Αφαιρέθηκε από την Κυπριακή Βουλή συζήτηση για αμβλώσεις μετά από αντιδράσεις

Την αφαίρεση του θέματος με τίτλο «στατιστικά στοιχεία για τις αμβλώσεις από την ημερομηνία αποποινικοποίησής τους και συσχετισμός με το δημογραφικό πρόβλημα» από την ατζέντα της Ad Hoc Επιτροπής Δημογραφικού αποφάσισε η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου μετά από παρέμβαση των βουλευτών Γιώργου Λουκαΐδη και της Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Η σχετική ανάρτηση του βουλευτή Γιώργου Λουκαΐδη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Η εγγραφή του θέματος μετά από εισήγηση των Λίνου Παπαγιάννη, Παύλου Μυλωνά, Ζαχαρία Κουλία και Αλέκου Τρυφωνίδη προκάλεσε αντιδράσεις, σχόλια και διαφωνίες.

«Είναι θέματα υγείας και ασφάλειας για αρκετές γυναίκες και υπάρχουν και πληροφορίες ότι αμβλώσεις γίνονται και σε ακατάλληλους χώρους. Φυσικά, το θέμα έχει κι άλλες πτυχές που σχετίζονται και με το δημογραφικό», είπε από την πλευρά του ο Παύλος Μυλωνάς, υπερασπιζόμενος τη θέση του και διερωτώμενος «πού ακριβώς βρίσκεται το κακό στο να ζητηθούν και να συζητηθούν αυτά τα στοιχεία».

Έντονη και η αντίδραση της βουλευτού Αλεξάνδρας Ατταλίδου, ενώ υπήρξαν και άλλες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων