22/06/2022 22/06/2022 Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών που συγκλόνισε το Αφγανιστάν περί τα μεσάνυκτα της Τρίτης σκότωσε τουλάχιστον 250 ανθρώπους στα ανατολικά της χώρας. Σύμφωνα με την Καθημερινή η πλειονότητα των επιβεβαιωμένων θανάτων ήταν στην επαρχία Πάκτικα, όπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 250 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο Μοχάμαντ Νασίμ Χακάνι, επικεφαλής της αρχής διαχείρισης καταστροφών της διοίκησης των Ταλιμπάν....
22 Ιουνίου, 2022 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2022 - 11:13

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 250 νεκροί από σεισμό 6,1 Ρίχτερ

Διαδώστε:
Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 250 νεκροί από σεισμό 6,1 Ρίχτερ

Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών που συγκλόνισε το Αφγανιστάν περί τα μεσάνυκτα της Τρίτης σκότωσε τουλάχιστον 250 ανθρώπους στα ανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή η πλειονότητα των επιβεβαιωμένων θανάτων ήταν στην επαρχία Πάκτικα, όπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 250 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο Μοχάμαντ Νασίμ Χακάνι, επικεφαλής της αρχής διαχείρισης καταστροφών της διοίκησης των Ταλιμπάν.

Θάνατοι αναφέρθηκαν επίσης στις ανατολικές επαρχίες Νανγκαρχάρ και Χοστ, πρόσθεσε, καθώς οι αρχές ελέγχουν για περαιτέρω θύματα.

Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου 44 χιλιόμετρα από την πόλη Χοστστο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν σε βάθος 51 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τη Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS).

Συλλυπητήριο μήνυμα από το Ελληνικό ΥΠΕΞ

Συλλυπητήριο μήνυμα στις οικογένειες των θυμάτων μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Αφγανιστάν, έστειλε το Υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΞ αναφέρει: «Είμαστε βαθύτατα συντετριμμένοι από τις απώλειες ανθρώπινων ζωών και τις ζημιές που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε σήμερα το νοτιοανατολικό Αφγανιστάν».

«Αυτή τη δύσκολη στιγμή, οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα, τους τραυματίες και όλους όσους επλήγησαν από αυτή την τραγωδία», καταλήγει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων