24/01/2021 24/01/2021 Χιλιάδες Έλληνες αφύπνισε κατά την εσπέρα του Σαββάτου με τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στην τηλεσύναξη της Ορθοδόξου Διαδικτυακής Πύλης «Πεμπτουσία», όταν, εξιστορώντας τα γεγονότα για τη συμμετοχή του Κλήρου στον ένοπλο αγώνα του 1821, θύμισε δράσεις και πρόσωπα της επανάστασης που οι Έλληνες έχουν ξεχάσει. «Τα γεγονότα βοούν και οι τόποι μαρτυρούν» τόνισε,...
24 Ιανουαρίου, 2021 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2021 - 22:23

Αφύπνισε χιλιάδες Έλληνες με τον λόγο του ο Μητροπολίτης Πατρών

Διαδώστε:
Αφύπνισε χιλιάδες Έλληνες με τον λόγο του ο Μητροπολίτης Πατρών

Χιλιάδες Έλληνες αφύπνισε κατά την εσπέρα του Σαββάτου με τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στην τηλεσύναξη της Ορθοδόξου Διαδικτυακής Πύλης «Πεμπτουσία», όταν, εξιστορώντας τα γεγονότα για τη συμμετοχή του Κλήρου στον ένοπλο αγώνα του 1821, θύμισε δράσεις και πρόσωπα της επανάστασης που οι Έλληνες έχουν ξεχάσει.

«Τα γεγονότα βοούν και οι τόποι μαρτυρούν» τόνισε, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «ο λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να χαθεί»

Για τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελληνική Επανάσταση, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Η Ευρώπη στέκεται με δέος για την Ελλάδα γιατί ήμασταν το ανάχωμα να μην περάσει το μουσουλμανικό τόξο. Η Ευρώπη από εμάς αναπνέει σήμερα».

Εκτενή αναφορά έκανε και στα παιδικά χρόνια, την μετέπειτα διαδρομή τους και τις ρίζες μεγάλων προσωπικοτήτων της Επανάστασης.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων