18/08/2022 18/08/2022 Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου στην περιοχή Εξοχή της Θεσσαλονίκης. Ο ληστής έσπασε το μεσημέρι με πέτρα την πόρτα του ναού και μπήκε στα γραφεία από όπου πήρε τρόφιμα και ειδικότερα λαχανικά, αλλαντικά, μια φρατζόλα ψωμί, μουστάρδα, τρία κομποσχοίνια, αντίδωρο καθώς και μια φωτογραφική μηχανή. Στη συνέχεια...
18 Αυγούστου, 2022 - 12:28
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2022 - 12:37

Αγ. Στέφανος – Θεσσαλονίκη: Ληστής έκλεψε από το ναό αντίδωρα, λαχανικά, αλλαντικά και φωτογραφική μηχανή

Διαδώστε:
Αγ. Στέφανος – Θεσσαλονίκη: Ληστής έκλεψε από το ναό αντίδωρα, λαχανικά, αλλαντικά και φωτογραφική μηχανή

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου στην περιοχή Εξοχή της Θεσσαλονίκης. Ο ληστής έσπασε το μεσημέρι με πέτρα την πόρτα του ναού και μπήκε στα γραφεία από όπου πήρε τρόφιμα και ειδικότερα λαχανικά, αλλαντικά, μια φρατζόλα ψωμί, μουστάρδα, τρία κομποσχοίνια, αντίδωρο καθώς και μια φωτογραφική μηχανή.

Στη συνέχεια προσπάθησε να τραπεί σε φυγή αλλά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον εντόπισαν πλησίον του Ιερού Ναού, με τα κλοπιμαία στα χέρια και του πέρασαν χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης ήταν μεθυσμένος και γνώριμος των αρχών, αφού στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για σωρεία κλοπών, διαρρήξεων και άλλων πιο σοβαρών αδικημάτων ενώ βρισκόταν σε άδεια από τη φυλακή που κρατείτο για άλλα αδικήματα.

Οδηγήθηκε την Τρίτη 16 Αυγούστου στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και όπως ισχυρίστηκε στην απολογία του, ήθελε μόνο να πάρει ένα σάντουιτς από τα γραφεία της εκκλησίας.

Ο ναός του Αγίου Στεφάνου

Ο ναός του Αγίου Στεφάνου ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και θεμελιώθηκε το 1962.

Πρόκειται για μία λιθόκτιστη τρίκλιτη βασιλική με ενσωματωμένο στην πλευρά της προσόψεως το επίσης λιθόκτιστο καμπαναριό. Η πρώτη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σ’ αυτόν στις 27 Δεκεμβρίου 1972. Οι εργασίες εξωραϊσμού διήρκεσαν μέχρι το 1976. Την 1η Αυγούστου του ίδιου έτους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως  Διονύσιος εγκαινίασε τον ναό.

Σωζόμενα σήμερα κειμήλια οι τέσσερις εικόνες ρωσικής τεχνοτροπίας και το ασημένιο ζέον.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων