19/07/2020 19/07/2020 Μέρα με τη μέρα που περνάει και πλησιάζει εκείνη που οι μουσουλμάνοι θα βεβηλώσουν τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη κάνοντας μουσουλμανική προσευχή οι εντάσεις και οι προκλήσεις κλιμακώνονται. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προγραμματίσει την προσευχή για τις 24 Ιουλίου και προχωράει καθημερινά σε δηλώσεις που προκαλούν.  Την Παρασκευή μίλησε για...
19 Ιουλίου, 2020 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2020 - 16:33

Αγιά Σοφιά: Είναι μόνο η αρχή; – Απειλές για την Παναγία Σουμελά

Διαδώστε:
Αγιά Σοφιά: Είναι μόνο η αρχή; – Απειλές για την Παναγία Σουμελά

Μέρα με τη μέρα που περνάει και πλησιάζει εκείνη που οι μουσουλμάνοι θα βεβηλώσουν τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη κάνοντας μουσουλμανική προσευχή οι εντάσεις και οι προκλήσεις κλιμακώνονται. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προγραμματίσει την προσευχή για τις 24 Ιουλίου και προχωράει καθημερινά σε δηλώσεις που προκαλούν. 

Την Παρασκευή μίλησε για απελευθέρωση του Ναού από τα δεσμά του ενώ χαρακτήρισε παιδικό του όνειρο την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Εμμένοντας στην απόφαση του οτι αποτελεί καθαρά εσωτερικό ζήτημα της χώρας και δικαίωμα κυριαρχίας προκαλεί τον κοινό νου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Τούρκοι αξιωματούχοι ενώ από χτες υπάρχει και μια νέα απειλή.

Απειλούν ότι θα διαβάσουν το Κοράνι στην Παναγία Σουμελά

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας estianews.gr προσωπικά μηνύματα απεστάλησαν στα μέλη της μειονότητας της Θράκης όπου τους προαναγγέλεται η μετατροπή της ιστορικής Μονής Παναγίας Σουμελά στον Πόντο σε ισλαμικό διδασκαλείο. Τα μηνύματα τα διακινεί κάποιος χωρίς να φανερώνει την ταυτότητά του ενώ στο μήνυμα υπάρχει μια φωτογραφία της Μονής της Παναγίας Σουμελά με την σημείωση στα τουρκικά “Αν έχουμε πολλή φαντασία, θα κάνουμε και μαθήματα αναγνώσεως Κορανίου στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν έχει δώσει το πράσινο φως για την ανακατασκευή της Μονής, μήπως υπάρχει κάποιος άλλος απώτερος σκοπός εν τέλει;

Αυτό που  είναι σίγουρο είναι ότι ανεβαίνει και ένταση σε διπλωματικό επίπεδο αφού τώρα είναι ώρα που ξεκινάει ο αγώνας για την Αγιά Σοφιά του Ελληνισμού και του παγκοσμίου πολιτισμού. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Τουρκία, σε σχέση με την απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε πως ο ναός είναι ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και «μνημείο με φερετζέ δεν υπάρχει».

Ταυτόχρονα ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε το θέμα στις Βρυξέλλες τόσο της Αγίας Σοφίας όσο και της Τουρκικής προκλητικότητας κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται από την Παρασκευή, αλλά και σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε  στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων