13/07/2020 13/07/2020 Ο πρόεδρος της ορθόδοξης Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, επέστησε την προσοχή στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αλλαγή του στάτους της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε πως εγγυάται τη διατήρηση των χριστιανικών ιερών… Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik, ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρθηκε στη δημόσια κατακραυγή από πλευράς Ρωσίας για την απόφαση της...
13 Ιουλίου, 2020 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2020 - 16:31

O Πούτιν μετέφερε τη δημόσια κατακραυγή στον Ερντογάν

Διαδώστε:
O Πούτιν μετέφερε τη δημόσια κατακραυγή στον Ερντογάν

Ο πρόεδρος της ορθόδοξης Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, επέστησε την προσοχή στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αλλαγή του στάτους της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε πως εγγυάται τη διατήρηση των χριστιανικών ιερών…

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik, ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρθηκε στη δημόσια κατακραυγή από πλευράς Ρωσίας για την απόφαση της Άγκυρας όσον αφορά τη μετατροπή σε τζαμί. Ο Πούτιν μετέφερε στον Τούρκο ομόλογο του τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει μεταξύ των ορθοδόξων στη χώρα του η απόφαση μετατροπής της Αγιά Σοφιάς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο αναφέρει: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έστρεψε την προσοχή του Ταγίπ Ερντογάν στη σημασία της δημόσιας κατακραυγής στη Ρωσία για την απόφαση αλλαγής του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας».

Σύμφωνα πάντα με τη ρωσική προεδρία, «ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε τις κατάλληλες εξηγήσεις, σημειώνοντας ότι η πρόσβαση σε αυτό το μοναδικό μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού θα είναι εγγυημένη για όλους τους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των ξένων πολιτών, και θα διασφαλιστεί η διατήρηση των χριστιανικών ιερών».

Σημειώνεται ότι στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας αναφέρθηκε νωρίτερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Βερσίνιν, τονίζοντας ότι πρόκειται σε γενικές γραμμές για εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας «στο οποίο ούτε εμείς ούτε οποιοσδήποτε άλλος πρέπει να αναμιχθεί» προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «σημειώνουμε την αξία του μνημείου ως τόπου, που αποτελεί μέρος του παγκόσμιου πολιτισμού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων