29/12/2019 17/10/2022 Τα 3 εκατομμύρια έφθασαν οι επισκέπτες της Αγιάς Σοφιάς φέτος κατατάσσοντάς την και πάλι στο κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της Κωνσταντινούπολης. Οι αριθμοί προκαλούν έκπληξη αφού σύμφωνα με επίσημα στοιχεία περίπου 1,8 εκατομμύρια επισκέπτες μπήκαν στο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους που εκπνέει ενώ κατά τη διάρκεια των...
29 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2022 - 1:11

Αγιά Σοφιά: Το κορυφαίο μνημείο της Πόλης που έκανε τους Τούρκους να στηρίξουν στα Ελληνορθόδοξα μνημεία όλη την τουριστική τους “καμπάνια”

Διαδώστε:
Αγιά Σοφιά: Το κορυφαίο μνημείο της Πόλης που έκανε τους Τούρκους να στηρίξουν στα Ελληνορθόδοξα μνημεία όλη την τουριστική τους “καμπάνια”

Τα 3 εκατομμύρια έφθασαν οι επισκέπτες της Αγιάς Σοφιάς φέτος κατατάσσοντάς την και πάλι στο κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της Κωνσταντινούπολης.

Οι αριθμοί προκαλούν έκπληξη αφού σύμφωνα με επίσημα στοιχεία περίπου 1,8 εκατομμύρια επισκέπτες μπήκαν στο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους που εκπνέει ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 ετών, ο αριθμός των επισκεπτών της Αγίας Σοφίας πλησίασε 31 εκατομμύρια με ετήσιο ρεκόρ τους 3.574.043 επισκέπτες το 2014.

Του Αντώνη Μακατούνη

Η Κωνσταντινούπολη αναμένεται να υποδεχθεί 15,5 εκατομμύρια τουρίστες μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης Şekib Avdagiç.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το τελευταίο καιρό οι Τούρκοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και όλα τα υπόλοιπα ελληνορθόδοξα αξιοθέατα, ναούς και μνημεία, τα οποία εκτιμούν πως θα συντελέσουν στην τουριστική “έκρηξη” της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Ήδη στην επίσημη ιστοσελίδα της τουριστικής καμπάνιας η Τουρκία καλεί τον κόσμο να επισκεφθεί την Αττάλεια, την γενέτειρα του Αγίου Νικολάου, τις υπόγειες πόλεις της Καππαδοκίας και το σπίτι της Παναγίας στην Έφεσο.

Ακόμη και τα τηλεοπτικά σποτ δείχνουν την Αγία Σοφία στη Βασιλεύουσα,τους πανάρχαιους Ελληνικούς θησαυρούς των παραλίων της Μικράς Ασίας και την Καππαδοκία με την εξαίρετη Χριστιανική παράδοση…

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων