11/10/2020 11/10/2020 Γράφει ο Λουκάς Α. Παναγιώτου Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η καινούρια χρονιά για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας «Ελεούσα του Κύκκου» στην Λευκωσία, το οποίο συμπληρώνει εφέτος 15 χρόνια ευδόκιμης παρουσίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπό μας. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κυκκώτης στην παρουσία του Προέδρου και των...
11 Οκτωβρίου, 2020 - 12:41

Αγιασμός στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας «Ελεούσα του Κύκκου»

Διαδώστε:
Αγιασμός στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας  «Ελεούσα του Κύκκου»

Γράφει ο Λουκάς Α. Παναγιώτου

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η καινούρια χρονιά για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας «Ελεούσα του Κύκκου» στην Λευκωσία, το οποίο συμπληρώνει εφέτος 15 χρόνια ευδόκιμης παρουσίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπό μας.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κυκκώτης στην παρουσία του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του προσωπικού και των ενοίκων.

Ο Πανοσιολογιώτατος, στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού μετέφερε τις ευχές, την πατρική στοργή και τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, εξέφρασε την ευχή σύντομα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάζονται εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και να έχουμε μια καλή, ευλογημένη και καρποφόρα χρονιά.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Δημητρίου, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του Συμβουλίου προς τους λειτουργούς και το προσωπικό του Κέντρου «για το μεγάλο έργο, που επιτελείτε και είμαι σίγουρος ότι με τον ίδιο ζήλο, με την ίδια αγάπη, με την ίδια ευλογία, την οποία έχετε, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τούτο που προσφέρουμε στους αγαπητούς μας φίλους που είναι σήμερα μαζί μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας «Ελεούσα του Κύκκου» αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο έργο των χειρών του ρέκτη Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, το οποίο δημιουργήθηκε το 2005 για να στηρίξει, με αγάπη και αξιοπρέπεια, άτομα με βαριά νοητική υστέρηση, σύνδρομο down, αυτισμό και αναπτυξιακές διαταραχές γενικότερα.

Είναι γεγονός ότι τα άτομα με αυτού του είδους δυσκολίες, μετά το 18ο έτος της ηλικίας τους δεν είχαν «πού την κεφαλήν κλίναι» και αναγκάζονταν να απομονώνονται μόνιμα στα σπίτια τους, να απομακρύνονται από τον κοινωνικό περίγυρο με αποτέλεσμα να κατακλύζονται από αρνητικά συναισθήματα και να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τις οικογένειές τους.

Βλέποντας τη σοβαρή τούτη έλλειψη, ο Κύκκου Νικηφόρος, ιεράρχης με γεγυμνασμένη ευαισθησία στα θέματα αυτά, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ίδρυση, τη λειτουργία και στήριξη του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «Ελεούσα του Κύκκου», με στόχο την προστασία του πάσχοντος συνανθρώπου μας, την ανακούφιση και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Για δεκαπέντε, λοιπόν, χρόνια, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας «Ελεούσα του Κύκκου» παρέχει ανελλιπώς πλήρη προγράμματα φροντίδας και εκπαίδευσης, με εξειδικευμένο προσωπικό, σε δεκάδες πάσχοντες συνανθρώπους μας, ενώ ταυτόχρονα ανακουφίζει και υποστηρίζει συμβουλευτικά τις οικογένειές τους στο δύσκολο έργο της φροντίδας των ανθρώπων τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων