07/10/2022 07/10/2022 Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου εν όψει της ενάρξεως της καθιερωμένης εμποροπανηγύρεως του Αυλωναρίου που διεξάγεται κάθε Οκτώβριο εκάστου έτους έτσι και φέτος μετά από 2 χρόνια υγειονομικών περιορισμών τελέσθηκε ο Αγιασμός από τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Κόσυφα εφημέριο Αυλωναρίου  και τον  Ιεροψάλτη – Αναγνώστη κ. Αναστάσιο Ρέτσα. Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ. Αθανάσιος Μπουραντάς...
07 Οκτωβρίου, 2022 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2022 - 20:47

Αγιασμός στο παζάρι του Αυλωναρίου

Διαδώστε:
Αγιασμός στο παζάρι του Αυλωναρίου

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου εν όψει της ενάρξεως της καθιερωμένης εμποροπανηγύρεως του Αυλωναρίου που διεξάγεται κάθε Οκτώβριο εκάστου έτους έτσι και φέτος μετά από 2 χρόνια υγειονομικών περιορισμών τελέσθηκε ο Αγιασμός από τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Κόσυφα εφημέριο Αυλωναρίου  και τον  Ιεροψάλτη – Αναγνώστη κ. Αναστάσιο Ρέτσα.

Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ. Αθανάσιος Μπουραντάς ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Γεώργιος  Ζέρβας. Οι αντιδήμαρχοι  Αλέξανδρος Θεοδώρου,  Νικόλαος Μπαράκος, Νικόλαος Μαστροκώστας και η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ κ. Σοφία Νικολάου  και πολλοί τοπικοί φορείς.
Σημειώνεται  ότι η εμπροπανήγυρις του Αυλωναρίου είναι γνωστή σε όλη την Εύβοια και την Στερεά Ελλάδα και προσελκύει πολλούς επισκέπτες από διάφορα μέρη της Εύβοιας.  Ξεκίνησε και καθιερώθηκε στα χρόνια της τουρκοκρατίας το 1870 αρχικά στον οικισμό της Αγίας Θέκλης επι τη εορτή της  με τον περίτεχνο βυζαντινό ναό έκτοτε έως σήμερα μεταφέρθηκε στα Χάνια Αυλωναρίου όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 6 Οκτωβρίου με διάρκεια 7 ημερών. Φωτογραφία: Ματίνα Ρέτσα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων