12/10/2021 12/10/2021 Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 οι εργασίες του Σεμιναρίου Αγιογραφίας, που διοργάνωσε το Εργαστήριο Αγιογραφίας της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ). Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Βεβαιώσεων Συμμετοχής, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τους συνεχάρη για την αξιόλογη προσπάθειά τους, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία του αγιογραφημένου...
12 Οκτωβρίου, 2021 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2021 - 15:58

Μαθαίνοντας την Αγιογραφία στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Διαδώστε:
Μαθαίνοντας την Αγιογραφία στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 οι εργασίες του Σεμιναρίου Αγιογραφίας, που διοργάνωσε το Εργαστήριο Αγιογραφίας της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ).

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Βεβαιώσεων Συμμετοχής, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τους συνεχάρη για την αξιόλογη προσπάθειά τους, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία του αγιογραφημένου Προσώπου.

 

 

Οι συμμετέχοντες στο Εργαστήρι από Σουηδία, Φινλανδία και Γερμανία αγιογράφησαν (ιστόρησαν) την εικόνα του Αγίου Χριστοφόρου υπό την καθοδήγηση της Επιστημονικής Συνεργάτιδας και Υπεύθυνης του Εργαστηρίου Αγιογραφίας της ΟΑΚ, Κωνσταντίνας Στεφανάκη, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας.

 

 

Τέλος, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν Ιερές Μονές και ιστορικά μνημεία της περιοχής, όπως την Ιερά Μονή Γωνιάς, τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Ροτόντα, Επισκοπή Κισάμου), τον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου (Δρακώνα) κ.ά.

Το όλο Πρόγραμμα εντάσσεται στη γενική θεματική «Ζώσα Ορθοδοξία» και στις ποικίλες δράσεις του Ιδρύματος για τον Θρησκευτικό Τουρισμό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων