16/10/2021 16/10/2021 Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Άγιο Όρος, για τους δυο Ουκρανούς προσκυνητές που χάθηκαν χθες, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, κοντά στην κορυφή της Χερσονήσου του Άθω, μεταξύ του ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και του καταφυγίου που υπάρχει λίγο πιο κάτω.  Η υπηρεσία ειδοποιήθηκε περίπου στις 6 το πρωί για τον αποπροσανατολισμό...
16 Οκτωβρίου, 2021 - 11:55
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2021 - 11:57

Άγιον Όρος: Επιχείρηση ανεύρεσης για τον εντοπισμό 2 ατόμων

Διαδώστε:
Άγιον Όρος: Επιχείρηση ανεύρεσης για τον εντοπισμό 2 ατόμων

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Άγιο Όρος, για τους δυο Ουκρανούς προσκυνητές που χάθηκαν χθες, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, κοντά στην κορυφή της Χερσονήσου του Άθω, μεταξύ του ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και του καταφυγίου που υπάρχει λίγο πιο κάτω. 

Η υπηρεσία ειδοποιήθηκε περίπου στις 6 το πρωί για τον αποπροσανατολισμό δύο ατόμων, που έφυγαν χθες από την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος, πήγαν στην σκήτη Αγίας Άννης και αφού μετέβησαν στο καταφύγιο, βγήκαν και χάθηκαν. Οι δύο φίλοι τους, που βγήκαν να τους ψάξουν, δεν τους βρήκαν, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, ανέφεραν ότι οι επικοινωνίες είναι δύσκολες στο σημείο και πλέον έχουν επιστρέψει στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος.

Στο σημείο έχουν μεταβεί 8 πυροσβέστες με 4 μέλη της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας – Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης ΕΜΑΚ.

Το σημείο είναι βραχώδες, απόκρημνο και με έντονες κλίσεις.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων