10/09/2021 11/09/2021 Η 20η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου απέχει μόλις λίγες ώρες. Η ανθρωπότητα θυμάται για ακόμη μία φορά την τραγωδία που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο και άλλαξε το ρου της παγκόσμιας ιστορίας. Οι καρδιές και το μυαλό όλων των ανθρώπων στον κόσμο βρίσκονται στις χιλιάδες ζωές που χάθηκαν άδικα εκείνη την ημέρα. Ο Ελληνορθόδοξος Ναός του Αγίου...
10 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:02
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2021 - 6:13

Άγιος Νικόλαος – Σημείο Μηδέν: Λίγες ώρες πριν τη Φωταγώγηση

Διαδώστε:
Άγιος Νικόλαος – Σημείο Μηδέν: Λίγες ώρες πριν τη Φωταγώγηση

Η 20η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου απέχει μόλις λίγες ώρες. Η ανθρωπότητα θυμάται για ακόμη μία φορά την τραγωδία που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο και άλλαξε το ρου της παγκόσμιας ιστορίας. Οι καρδιές και το μυαλό όλων των ανθρώπων στον κόσμο βρίσκονται στις χιλιάδες ζωές που χάθηκαν άδικα εκείνη την ημέρα. Ο Ελληνορθόδοξος Ναός του Αγίου Νικολάου καταστράφηκε ολοσχερώς εξαιτίας της κατάρρευσης των Διδύμων Πύργων από την τρομοκρατική επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης. Είκοσι χρόνια μετά αποπερατώθηκε και ξανά ανοίγει τις πύλες του για κάθε πιστό.

Απόψε το βράδυ, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:45 μ.μ. (τοπική ώρα) ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ για πρώτη φορά μετά από χρόνια, θα φωταγωγηθεί ο ναός, αρχίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο η 20η επετειακή μνήμη της 11ης Σεπτεμβρίου.  Κάπως έτσι, θα αρχίσει επίσημα να τιμάται η μνήμη της 20ης επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου.

Συνολικά, 2.753 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Ανάμεσά στα θύματα, περισσότερα από 1.106 νεκροί έχουν μείνει ακόμη να αναγνωριστούν επίσημα, δηλαδή το 40% των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Νέα Υόρκη.

Μερικές ημέρες πριν από τις τελετές απότισης φόρου τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων εκείνης της τραγικής ημέρας, δυο θύματα των επιθέσεων της Νέας Υόρκης αναγνωρίστηκαν επίσημα, χάρη σε νέα προηγμένη τεχνολογία αλληλούχησης του γενετικού υλικού.

Η αρμόδια η ιατροδικαστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης διευκρίνισε σε Δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι, οι εργαστηριακές αναλύσεις ταυτοποίησαν το 1.646ο (χιλιοστό εξακοσιοστό τεσαρακοστό έκτο) και το 1.647ο (χιλιοστό εξακοσιοστό τεσαρακοστό έβδομο) θύμα, που έχασαν τη ζωή τους στο World Trade Center.

Η επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, Δρ. Μπάρμπαρα Σάμσον, ανέφερε:

«Πριν από 20 χρόνια, υποσχεθήκαμε στις οικογένειες των θυμάτων του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου, στο Μανχάταν, πως θα κάναμε ό,τι χρειαζόταν, για όσο καιρό κι αν χρειαζόταν, προκειμένου να αναγνωρίσουμε τα θύματα συγγενείς τους. Μετά από αυτές τις δύο νέες ταυτοποιήσεις, συνεχίζουμε την εκπλήρωση της ιερής υπόσχεσής μας». 

Η συνέχισή της έρευνας αναμένεται να διευκολυνθεί από τη νέα προηγμένη τεχνολογία αλληλούχησης DNA, σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων