29/06/2021 29/06/2021 Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 49χρονος ιερέας, που έχει τεθεί σε αργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, μετά την κατάθεση απολογητικού υπομνήματος στην ανακρίτρια Αγρινίου. Ο ιερέας συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισής του, Δημήτρη Νικάκη, «ο ιερέας κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα», ενώ αναφερόμενος στο...
29 Ιουνίου, 2021 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2021 - 16:17

Αγρίνιο: Προφυλακιστέος ο 49χρονος ιερέας μετά την κατάθεση απολογητικού υπομνήματος στην ανακρίτρια

Διαδώστε:
Αγρίνιο: Προφυλακιστέος ο 49χρονος ιερέας μετά την κατάθεση απολογητικού υπομνήματος στην ανακρίτρια

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 49χρονος ιερέας, που έχει τεθεί σε αργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, μετά την κατάθεση απολογητικού υπομνήματος στην ανακρίτρια Αγρινίου.

Ο ιερέας συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισής του, Δημήτρη Νικάκη, «ο ιερέας κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα», ενώ αναφερόμενος στο σημερινό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αγρινίου, με το οποίο δεν έγινε δεκτή η αίτηση ακύρωσης της προδικασίας για το αυτόφωρο αδίκημα, έκανε λόγο για «σοβαρότατο νομικό ατόπημα». Επίσης, όπως ανέφερε ο Δημήτρης Νικάκης, «σύμφωνα με τα όσα βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του ιερέα, δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος της κατοχής παιδικής πορνογραφίας».

Σχετικά με την απόφαση για την προφυλάκιση του ιερέα, είπε ότι ο εντολέας του «δεν προφυλακίστηκε μόνο για το αδίκημα του πορνογραφικού υλικού, αλλά ενώθηκαν και οι άλλες δικογραφίες για αδικήματα, όπως βιασμός, αποπλάνηση και ασελγείς πράξεις κατά ανηλίκων».

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Αγρινίου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς σήμερα το πρωί γυναίκες που διαμαρτύρονταν κατά της βίας εναντίον των γυναικών.

Να σημειωθεί ότι η σύλληψη του ιερέα από την Αστυνομία έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που έχει διατάξει ο εισαγγελέας, μετά τις καταγγελίες εναντίον του ιερέα από δύο γυναίκες.

Επίσης, μετά την σύλληψή του την περασμένη Πέμπτη, ο ιερέας τέθηκε σε αργία, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων