23/10/2020 23/10/2020 Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου εσπέρας εν όψει της προλαβούσης εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στο φερώνυμο ιερό ναό της γενετείρας του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο χωριό Άγιος Ιωάννης Αλιβερίου στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της πανηγύρεως του ιερού ναού, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου Δημητρίου εκ της Ιεράς Μονής...
23 Οκτωβρίου, 2020 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2020 - 17:49

Αγρύπνησαν στον ναό της γενέτειρας του Αγίου Πορφυρίου

Διαδώστε:
Αγρύπνησαν στον ναό της γενέτειρας του Αγίου Πορφυρίου

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου εσπέρας εν όψει της προλαβούσης εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στο φερώνυμο ιερό ναό της γενετείρας του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο χωριό Άγιος Ιωάννης Αλιβερίου στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της πανηγύρεως του ιερού ναού, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου Δημητρίου εκ της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Μάτζαρη Οξυλίθου, τα οποία εκόμισε προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών κατόπιν άδειας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας.

Εν συνεχεία, ακολούθησε δέησις και η ιερά κατανυκτική αγρυπνία προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Πανοσ Αρχιμ Νικοδήμου Πόγκα και των συλλειτουργούντων ιερέων: Οικονόμου Αριστείδου Ρούσσου εφημερίου ενοριας Διρευμάτων Πρεσβυτέρου Αναργύρου Τσιπόκα εφημερίου ενορίας Πετριών και του Πρωτοπρ Ευαγγέλου Βογιατζή εφημερίου του ιερού ναού και των συμμετεχόντων πιστών που προσήλθαν ιστάμενοι με την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων με τάξη ώστε να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα και να λάβουν την χάρη του Αγίου μεταξύ εκ του οποίου του Αντιδημάρχου κ. Ιωάννου Πιλάτη.

Επίσης, το αναλόγιο διηκόνησαν οι Ιεροψάλτες κ. Δημήτριος Πετρογιάννης Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερετρίας και κ. Αναστάσιος Ρέτσας Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων