25/02/2020 25/02/2020 Ένταση επικράτησε τη νύχτα σε Μυτιλήνη και Χίο, όπου τα ξημερώματα αποβιβάστηκαν τα χωματουργικά μηχανήματα, όπως μπουλντόζες, εκσκαφείς, φορτηγά, καθώς επίσης και ένα βαρέως τύπου γερανοφόρο όχημα των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή των κλειστών δομών Η αποβίβαση έγινε παρουσία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ. Όπως γράφει το politischios.gr έγινε χρήση...
25 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2020 - 12:07

“Ήχησαν” οι καμπάνες- Η έκκληση του Μητρ. Χίου

Διαδώστε:
“Ήχησαν” οι καμπάνες- Η έκκληση του Μητρ. Χίου

Ένταση επικράτησε τη νύχτα σε Μυτιλήνη και Χίο, όπου τα ξημερώματα αποβιβάστηκαν τα χωματουργικά μηχανήματα, όπως μπουλντόζες, εκσκαφείς, φορτηγά, καθώς επίσης και ένα βαρέως τύπου γερανοφόρο όχημα των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή των κλειστών δομών

Η αποβίβαση έγινε παρουσία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ.

Όπως γράφει το politischios.gr έγινε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να λιποθυμήσουν ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ο Ιερέας της Καλλιμασιάς και Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου πατ. Γεώργιος Κωνσταντίνου.

ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ


Νωρίτερα, σε μήνυμά του ο Μητροπολίτης Χίου κ.Μάρκος ζήτησε από τις δυνάμεις της αστυνομίας που έρχονται από την Αθήνα στο νησί να μην χρησιμοποιήσουν βία εναντίον των κατοίκων.

Επίσης, όπως γνωστοποιεί η συντονιστική επιτροπή αιρετών και κατοίκων της Χίου, “με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη και Μητροπολίτη μας κ. Μάρκου θα αρχίσουν την Τρίτη από τις 3 μ.μ. οι παρακλήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στον Άγιο Γεώργιο Φλώρι και στην Λειαπυργούσαινα προκειμένου Ο Θεός να φωτίσει τους Άρχοντες να λάβουν αποφάσεις για το Εθνικό συμφέρον της Χίου!”

Στην Χίο οι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που έφτασαν στο νησί αποβιβάστηκαν λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα με το Blue Star Naxos ενώ περίπου την ίδια ώρα έφταναν στη Μυτιλήνη παρόμοιες δυνάμεις με το πλοίο «Πήγασος».

Στην Μυτιλήνη το σύνθημα έδωσαν οι καμπάνες οι οποίες ήχησαν σε Μανταμάδο, Κάπη και Κλειώ.

Με πληροφορίες από lesvosnews.gr, politischios.gr, alithia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων