16/02/2019 16/02/2019 Η Κυβερνήτης της Αϊόβα, Kim Reynolds, υπέγραψε ένα νομοσχέδιο ιστορικής σημασίας που απαγορεύει αμβλώσεις άπαξ και ο καρδιακός παλμός των εμβρύων γίνει αντιληπτός. Είναι η ισχυρότερη προστασία στις Η.Π.Α. για παιδιά που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί. Δύο ακόμα Πολιτείες, η Βόρεια Ντακότα και το Αρκάνσας, έχουν ψηφίσει παρόμοια νομοσχέδια προστασίας εμβρύων πρώτου τριμήνου με ανιχνεύσιμο...
16 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:27
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2019 - 18:31

Αϊόβα: Υπεγράφη νομοσχέδιο που απαγορεύει αμβλώσεις όταν ανιχνευθεί εμβρυϊκός καρδιακός παλμός

Διαδώστε:
Αϊόβα: Υπεγράφη νομοσχέδιο που απαγορεύει αμβλώσεις όταν ανιχνευθεί εμβρυϊκός καρδιακός παλμός

Η Κυβερνήτης της Αϊόβα, Kim Reynolds, υπέγραψε ένα νομοσχέδιο ιστορικής σημασίας που απαγορεύει αμβλώσεις άπαξ και ο καρδιακός παλμός των εμβρύων γίνει αντιληπτός. Είναι η ισχυρότερη προστασία στις Η.Π.Α. για παιδιά που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί. Δύο ακόμα Πολιτείες, η Βόρεια Ντακότα και το Αρκάνσας, έχουν ψηφίσει παρόμοια νομοσχέδια προστασίας εμβρύων πρώτου τριμήνου με ανιχνεύσιμο καρδιακό παλμό τα προηγούμενα χρόνια, δυστυχώς, όμως, τα νομοσχέδια αυτά μπλοκαρίστηκαν στα δικαστήρια.

Η Reynolds, η οποία έχει δηλώσει ότι είναι «εκατό τοις εκατό υπέρ της ζωής», επιβεβαίωσε τη θέση της σχετικά με το ζήτημα:

«Είμαι υπέρ της ζωής. Είμαι υπερήφανη που είμαι υπέρ της ζωής. Το έχω καταστήσει αυτό ξεκάθαρο», δήλωσε η Reynolds στην εφημερίδα Chicago Tribune.

Η πρόεδρος της Live Action, Lila Rose, επιδοκίμασε την ψήφιση του νομοσχεδίου, υπογραμμίζοντας ότι το μέτρο συμβαδίσει με την επιστήμη και τη λογική:

«Αυτός ο νόμος αναγνωρίζει το επιστημονικό δεδομένο που το κίνημα υπέρ των αμβλώσεων προσπαθεί να εναγωνίως να αντιπαρέλθει: Αυτό που βρίσκεται στη μήτρα είναι μια ξεχωριστή ανθρώπινη ζωή και όχι μια μάζα κυττάρων…», είπε η Rose, «… και η μικρή καρδούλα του εμβρύου ήδη χτυπά, μόλις τρεις εβδομάδες μετά τη γονιμοποίηση. Είναι καιρός για την κοινωνία και τους νόμους μας να αναγνωρίσουν ότι σε μία εγκυμοσύνη υπάρχουν δύο άνθρωποι που και οι δύο δικαιούνται προστασίας».

Το νομοσχέδιο είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση∙ ωστόσο, δυστυχώς, περιλαμβάνει εξαιρέσεις για τις περιπτώσεις βιασμού και αιμομιξίας. Νωρίτερα, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Αϊόβα πέρασε το μέτρο με ψήφους 51 έναντι 46, και η Γερουσία ακολούθησε μόλις μερικές ώρες αργότερα, κατά τις πρωινές ώρες της 2ας Μαΐου 2018, με ψήφους 27 υπέρ και 19 κατά.

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έδειξε ότι η καρδιά ενός εμβρύου, που δεν έχει γεννηθεί, μπορεί να αρχίσει πραγματικά να χτυπά περίπου 16 μέρες από την έναρξη της κυήσεως, αν και αρχικά η επικρατούσα αντίληψη τοποθετούσε αυτό το γεγονός στην τρίτη εβδομάδα. Η Αϊόβα είναι αυτή τη στιγμή η πιο ασφαλής Πολιτεία για τα αγέννητα παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα.

 

 

ΠΗΓΗ: ΚΙΝΗΜΑ “ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩ” www.afistemenaziso.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων