12/08/2020 12/08/2020 Μέσω του διαλόγου θέλει να επιλύσει η Τουρκία τη διένεξη με την Ελλάδα σχετικά με τις έρευνες για ενεργειακούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Μεταξύ άλλων τόνισε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται «τους δεσμούς και τα συμφέροντά της» στα παράκτια ύδατα. Πιο συγκεκριμένα: «Παρά ταύτα, θέλουμε...
12 Αυγούστου, 2020 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2020 - 17:16

Ακάρ: «Oι θάλασσές μας είναι η γαλάζια πατρίδα μας. Κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη»

Διαδώστε:
Ακάρ: «Oι θάλασσές μας είναι η γαλάζια πατρίδα μας. Κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη»

Μέσω του διαλόγου θέλει να επιλύσει η Τουρκία τη διένεξη με την Ελλάδα σχετικά με τις έρευνες για ενεργειακούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται «τους δεσμούς και τα συμφέροντά της» στα παράκτια ύδατα.

Πιο συγκεκριμένα:

«Παρά ταύτα, θέλουμε να πιστεύουμε πως η κοινή λογική θα επικρατήσει. Τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι, είμαστε με την πλευρά του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας και του διαλόγου», δήλωσε ο Ακάρ μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
«Θέλουμε να καταλήξουμε σε πολιτικές λύσεις με ειρηνικά μέσα ευθυγραμμιζόμενοι με τους διεθνείς νόμους».
Ο Ακάρ δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται « τους δεσμούς και τα συμφέροντά της» στα παράκτια ύδατα. «Θα πρέπει να είναι γνωστό πως οι θάλασσές μας είναι η γαλάζια πατρίδα μας. Κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη», δήλωσε.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων