02/03/2022 02/03/2022 Ο υπουργός Aμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, αφού ανέφερε πως η Τουρκία συνεχίζει τις δραστηριότητές της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, υποστήριξε πως η χώρα του είναι πάντα υπέρ των συνομιλιών, του διαλόγου, των ειρηνικών τρόπων και μεθόδων επίλυσης. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «ειδικά η γειτονική μας...
02 Μαρτίου, 2022 - 12:27
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2022 - 12:29

Ακάρ: Συνεχίζουμε δραστηριότητές μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Διαδώστε:
Ακάρ: Συνεχίζουμε δραστηριότητές μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Ο υπουργός Aμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, αφού ανέφερε πως η Τουρκία συνεχίζει τις δραστηριότητές της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, υποστήριξε πως η χώρα του είναι πάντα υπέρ των συνομιλιών, του διαλόγου, των ειρηνικών τρόπων και μεθόδων επίλυσης.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «ειδικά η γειτονική μας Ελλάδα, και ιδιαίτερα ορισμένοι πολιτικοί, διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και την αλήθεια με σκόπιμο και επιθετικό τρόπο και συνεχίζουν τη ρητορική τους κατά της Τουρκίας με ενέργειες και φρασεολογία που κλιμακώνουν τις εντάσεις. Συνεχίζουν την επιθετική τους στάση, με σκοτεινό βλέμμα, και προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τα γεγονότα στην Ουκρανία ως στοιχείο επίθεσης κατά της Τουρκίας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ο κ. Ακάρ ανέφερε ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης «είναι λανθασμένη», και υποστήριξε πως η Άγκυρα κάνει καλοπροαίρετες εκκλήσεις, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. «Λέμε για άλλη μια φορά ότι περιμένουμε την αντιπροσωπεία του ελληνικού υπουργείου Άμυνας στην Άγκυρα για την 4η συνάντηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως στις 11 Ιανουαρίου, ο κ. Ακάρ υπενθύμισε το «casus belli» σε περίπτωση επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια και αμφισβήτησε την κυριαρχία ελληνικών νησιών, δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα διεκδικεί την κυριαρχία νησιών, νησίδων και βραχονησίδων, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με συνθήκες και μάλιστα ορισμένα από αυτά τα νησιά τα βάζει προς πώληση».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων