01/08/2020 01/08/2020 «Πάντοτε είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο» δήλωσε στον ξένο τύπο ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, χθες το βράδυ, λίγες ώρες μετά την επιθεώρηση των μονάδων της Τουρκίας στα σύνορα με την Ελλάδα και την Βουλγαρία. Ο Ακάρ είπε, μάλιστα, ότι τις προσεχείς μέρες...
01 Αυγούστου, 2020 - 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2020 - 15:17

Ακάρ: «Υπέρ της ειρηνικής επίλυσης…»

Διαδώστε:
Ακάρ: «Υπέρ της ειρηνικής επίλυσης…»

«Πάντοτε είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο» δήλωσε στον ξένο τύπο ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, χθες το βράδυ, λίγες ώρες μετά την επιθεώρηση των μονάδων της Τουρκίας στα σύνορα με την Ελλάδα και την Βουλγαρία.

Ο Ακάρ είπε, μάλιστα, ότι τις προσεχείς μέρες περιμένει στην Άγκυρα τους Έλληνες γείτονες για συνομιλίες, εννοώντας τις συζητήσεις επάνω στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). «Με αυτές και παρόμοιες συζητήσεις προσπαθούμε να λύσουμε τα θέματα», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ στελέχη του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ, που έχει αποσπαστεί από το εθνικιστικό κόμμα, άρχισαν να ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση, ρωτώντας δημόσια αν η αναστολή των ερευνών του Ορούτς Ρέις σημαίνει πως έχει εγκαταλειφθεί το σχέδιο «γαλάζια πατρίδα».

Στο μεταξύ, και ο Πρόεδρος της τουρκικής Βουλής, Μουσταφά Σεντόπ, ακολουθεί το αφήγημα των «τουρκικών δικαιωμάτων, που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο».

Το αυτό έκανε και ο Ακάρ μιλώντας στους δημοσιογράφους και επαναλαμβάνοντας την πάγια δήλωση της Άγκυρας ότι δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου.

«Αυτό», είπε, «δεν είναι απειλή, αλλά διαπίστωση. Το αναφέρουμε και λέμε να ξεκινήσουμε το ταχύτερο τις συνομιλίες, για να λύσουμε το γρηγορότερο τα προβλήματά μας, με συνομιλίες πολιτισμένα, με ειρηνική οδό και ειρηνικές μεθόδους», συμπλήρωσε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων