14/02/2020 14/02/2020 Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, πραγματοποιήθηκε χθες, η τελετή παραλαβής των λειψάνων του Έλληνα Αγωνιστή της Κύπρου Ταγματάρχη Γεωργίου Κατσάνη, ο οποίος έπεσε από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή σε μάχη στο Κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνος, στην Κύπρο, κατά την εισβολή των Τούρκων στις 21 Ιουλίου 1974. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών...
14 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2020 - 9:25

Ακόμη ένας ήρωας επέστρεψε στο σπίτι του

Διαδώστε:
Ακόμη ένας ήρωας επέστρεψε στο σπίτι του

Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, πραγματοποιήθηκε χθες, η τελετή παραλαβής των λειψάνων του Έλληνα Αγωνιστή της Κύπρου Ταγματάρχη Γεωργίου Κατσάνη, ο οποίος έπεσε από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή σε μάχη στο Κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνος, στην Κύπρο, κατά την εισβολή των Τούρκων στις 21 Ιουλίου 1974.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη και ο κ. Στεφανής παρέστη εκεί ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

“Ο Ελληνικός λαός, κληρονόμος του ανεκτίμητου πνευματικού θησαυρού και της ιστορίας των αρχαίων προγόνων του, αντιμετωπίζει τη θυσία όλων των αγωνιστών της Κύπρου κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ως ύψιστη προσφορά προς τη Πατρίδα, ως στοιχείο υποδειγματικής προσήλωσης στα ιδανικά της φυλής και ως προϋπόθεση εθνικής ανασύνταξης και ιστορικής ανάτασης του απανταχού Ελληνισμού. Ο ηρωικός αγωνιστής της Κύπρου, 46 ολόκληρα χρόνια από την κυπριακή τραγωδία επιστρέφει στη πατρογονική ελληνική γη, για να βρει ανάπαυση η ψυχή του και για να ξεκουραστεί το άψυχο πλέον σώμα του. Για όλους τους Έλληνες, η Κυπριακή τραγωδία δεν έληξε το 1974, αλλά παραμένει κοινός στόχος των δύο κρατών του Ελληνισμού η οριστική λύση του κυπριακού, ο τερματισμός της επονείδιστης τουρκικής κατοχής και η τελική επανένωση της μεγαλονήσου, στο πλαίσιο πάντα της αμοιβαίας, αποδεκτής και μόνιμης λύσης στη βάση των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Στεφανής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων