15/07/2020 15/07/2020 Στην Αγία Σοφία αλλά και στην ανάρτηση της Ελένης Αρβελέρ, η οποία είχε τονίσει ότι δεν θα της φαινόταν παράξενο αν δάκρυζαν τα ψηφιδωτά του ναού της Αγιά Σοφιάς, αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο Διονύσης Σαββόπουλος. Ο καλλιτέχνης έγραψε στο Facebook: «Απαίσια είδηση.Τυχαίνει να ‘χω καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, ο πατέρας μου γεννήθηκε και μεγάλωσε...
15 Ιουλίου, 2020 - 12:36
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2020 - 11:59

“Ακούω το βουβό κλάμα των ψηφιδωτών μέσα μας”

Διαδώστε:
“Ακούω το βουβό κλάμα των ψηφιδωτών μέσα μας”

Στην Αγία Σοφία αλλά και στην ανάρτηση της Ελένης Αρβελέρ, η οποία είχε τονίσει ότι δεν θα της φαινόταν παράξενο αν δάκρυζαν τα ψηφιδωτά του ναού της Αγιά Σοφιάς, αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Ο καλλιτέχνης έγραψε στο Facebook:

«Απαίσια είδηση.Τυχαίνει να ‘χω καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, ο πατέρας μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Φανάρι, τελείωσε την Μεγάλη του Γένους Σχολή, είμαι γεμάτος από ιστορίες για την Αγία Σοφία αυτό το κατόρθωμα ενός οικουμενικού πνεύματος που τώρα γίνεται τζαμί και χαράμι σε μια θρησκοληψία, μια μισαλλοδοξία, μια φτηνή πολιτική, παρά την έντονη αντίδραση όχι μόνο της ΟΥΝΕΣΚΟ αλλά και του πνευματικού κόσμου της ίδιας της Τουρκίας και φυσικά όλων των φορέων πολιτισμού όπου γης. Η υπέροχη Αρβελέρ, είπε ότι δεν θα της φαινόταν παράξενο αν δάκρυζαν τα ψηφιδωτά του ναού της Αγάς Σοφιάς. Κι εγώ ήδη ακούω το βουβό κλάμα τους μέσα μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων