12/09/2022 12/09/2022 Στην Ακριτική Γαύδο, το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης και της Ελλάδας, η Ελληνική σημαία κυματίζει πάντα υπερήφανη υπενθυμίζοντας εις τους αιώνας των αιώνων το μπλε της θάλασσας και του ουρανού. Και ο Σταυρός συμβολίζει την επικρατούσα θρησκεία της Ελλάδος, την Ορθόδοξη Εκκλησία. Πατρίδα και Ορθοδοξία είναι τα θεμέλια για τα οποία οι Ακρίτες μας “φυλάσσουν...
12 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2022 - 19:35

Ακριτική Γαύδος: Ο ιερέας τέλεσε τον Αγιασμό για τους δύο μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ακριτική Γαύδος: Ο ιερέας τέλεσε τον Αγιασμό για τους δύο μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου (ΦΩΤΟ)

Στην Ακριτική Γαύδο, το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης και της Ελλάδας, η Ελληνική σημαία κυματίζει πάντα υπερήφανη υπενθυμίζοντας εις τους αιώνας των αιώνων το μπλε της θάλασσας και του ουρανού. Και ο Σταυρός συμβολίζει την επικρατούσα θρησκεία της Ελλάδος, την Ορθόδοξη Εκκλησία. Πατρίδα και Ορθοδοξία είναι τα θεμέλια για τα οποία οι Ακρίτες μας “φυλάσσουν Θερμοπύλες”.

Κάθε τι που συμβαίνει στο σχολειό και στην εκκλησιά της Γαύδου, είναι πάντα είδηση. Σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, τελέσθηκε Αγιασμός στο Ακριτικό μας νησί για τους δύο λιλιπούτειους μαθητές του Νηπιαγωγείου. Όλοι ήταν εκεί για να ευχηθούν  στα παιδιά«καλή πρόοδο».

Ο Αγιασμός έγινε έξω από το νηπιαγωγείο της Γαύδου. Εκεί χτύπησε το πρώτο και μοναδικό κουδούνι καθώς το Δημοτικό και το Γυμνάσιο δεν θα λειτουργήσει φέτος στο νησί.

Ο φάρος της Γαύδου. 

Η Δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη ανέφερε πως: «Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, το πρώτο κουδούνι χτύπησε απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλη τη χώρα, ο καθιερωμένος πατροπαράδοτος αγιασμός ευλόγησε και φέτος τα σχολεία μας. Ως Δήμος Γαύδου, το νοτιότερο άκρο της Πατρίδας μας, ευχόμαστε ολόψυχα στους μαθητές καλή πρόοδο, στους γονείς υγεία και δύναμη να στηρίξουν τα παιδιά τους, στους δε εκπαιδευτικούς πνευματική δύναμη ώστε να προσφέρουν το μέγιστο στη μαθητική κοινότητα. Φέτος θα λειτουργήσει μόνο το νηπιαγωγείο της Γαύδου. Στα παιδιά μας που ολοκλήρωσαν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ευχόμαστε να ανοίξουν τα φτερά τους με θάρρος σε αυτό το νέο κόσμο, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να προοδεύσουν. Καλή σχολική χρονιά.»

Σημειώνεται  ότι το Γυμνάσιο της Γαύδου δεν θα λειτουργήσει κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023, καθώς τα δυο παιδιά που βρίσκονται στο νησί και θα φοιτούσαν φέτος στην πρώτη Γυμνασίου αναγκάσθηκαν να μετακομίσουν καθώς δεν υπήρχαν καθηγητές.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η οικογένεια των δύο παιδιών προσπάθησε πάρα πολύ για να πεισθεί η πολιτεία να ιδρύσει Γυμνασιακή τάξη στο ακριτικό νησί προκειμένου να παραμείνουν εκεί τα παιδιά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να τα παιδιά με την μητέρα τους να αποχωριστούν τον πατέρα ο οποίος είναι αγρότης στο νησί.

Πάντως, το Δημοτικό της Γαύδου το οποίο φέτος έμεινε κλειστό λόγω έλλειψης μαθητών, αναμένεται να λειτουργήσει την επόμενη σχολική χρονιά με τους δύο αυτούς μικρούς μαθητές που βρίσκονται φέτος στο νηπιαγωγείο.

Σε ότι αφορά στο αν θα λειτουργήσει του χρόνου το νηπιαγωγείο αυτό, είναι άγνωστο αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν στο νησί άλλα παιδιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων