19/03/2019 19/03/2019 “Βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα σήμερα, σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την Ευρώπη, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα καθεαυτό και τον πλανήτη”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση με νέους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, που διοργανώνεται από τον Στέλιο Κούλογλου, στο Θέατρο Κιβωτός. Ο πρωθυπουργός, στο τέλος της συνέντευξης αναφέρθηκε...
19 Μαρτίου, 2019 - 8:36
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2019 - 10:17

Τσίπρας: Αδιανόητο να μην διδάσκονται οι θρησκείες στο σχολείο

Διαδώστε:
Τσίπρας: Αδιανόητο να μην διδάσκονται οι θρησκείες στο σχολείο

“Βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα σήμερα, σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την Ευρώπη, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα καθεαυτό και τον πλανήτη”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση με νέους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, που διοργανώνεται από τον Στέλιο Κούλογλου, στο Θέατρο Κιβωτός.

Ο πρωθυπουργός, στο τέλος της συνέντευξης αναφέρθηκε και στην επίθεση στην Νέα Ζηλανδία.

“Ο φασισμός, η ρητορική του μίσους, ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός έχει τις ρίζες του στην ακροδεξιά, η οποία έχει το χαρακτηριστικό μιας ρητορικής μίσους για την πατρίδα, τη θρησκεία και το χρώμα του άλλου”, είπε ο Αλ. Τσίπρας με αφορμή τα τρομοκρατικά περιστατικά στη Ν. Ζηλανδία, στο ‘Μπατακλάν’ στο Παρίσι, στην Κωνσταντινούπολη, στη Νορβηγία.

«Πατριωτισμός σημαίνει να αγαπάς την πατρίδα σου, όχι να μισείς την πατρίδα του άλλου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τέλος στη σκιά των τελευταίων τρομοκρατικών επιθέσεων  ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο φασισμός και η ακραία μορφή μίσους είναι στοιχείο της εποχής μας που δεν μπορούν με να αγνοήσουμε.

“Δεν μπορώ να κατανοήσω πώς είναι δυνατόν στο όνομα θρησκειών που αγαπούν τον άνθρωπο, κι ο Χριστιανισμός είναι μια κατεξοχήν μια τέτοια θρησκεία γίνονται αυτά τα εγκλήματα. Άρα λοιπόν, είναι αδιανόητη η ακραία άποψη ακόμα και μέσα στο εσωτερικό του σώματος της Εκκλησίας που λέει να μην διδάσκονται οι μαθητές τις θρησκείες των άλλων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων