13/03/2019 13/03/2019 “Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι για το μέλλον της χώρας” τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι η χώρα και η οικονομία έχουν γυρίσει σελίδα και πως όμως κρίσιμα σταυροδρόμια και κρίσιμες μάχες είναι ακόμα μπροστά μας. Ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι προοδευτικές θεσμικές...
13 Μαρτίου, 2019 - 14:51

Αλ. Τσίπρας: Καθιερώνουμε την θρησκευτική ουδετερότητα

Διαδώστε:
Αλ. Τσίπρας: Καθιερώνουμε την θρησκευτική ουδετερότητα

“Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι για το μέλλον της χώρας” τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι η χώρα και η οικονομία έχουν γυρίσει σελίδα και πως όμως κρίσιμα σταυροδρόμια και κρίσιμες μάχες είναι ακόμα μπροστά μας. Ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι προοδευτικές θεσμικές τομές, όπως η καθιέρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους

Ο  ΣΥΡΙΖΑ ως κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και ως κυβερνητική πλειοψηφία έχει μια ιστορική ευκαιρία, την οποία δίνει η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης που η πρώτη φάση της ολοκληρώνεται αύριο, τόνισε κ. Τσίπρας.

«Για να προχωρήσουμε σε βαθιές προοδευτικές θεσμικές τομές σε όλα τα επίπεδα. Να δώσουμε το αποτύπωμα της προοδευτικής στροφής της χώρας που ανοίγει τα φτερά της στο μέλλον. Και αυτό ακριβώς σας καλώ να κάνουμε», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε:

«Η ελληνική Βουλή να δώσει ένα καθαρό μήνυμα προόδου:

-Για την κατοχύρωση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων

-Την προστασία των συλλογικών κοινωνικών αγαθών

-Για τη καθιέρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους

-Για την ουσιαστική ενίσχυση της δημοκρατίας και του συλλογικού κοινωνικού ελέγχου

-Για την κατάργηση της επαίσχυντης διάταξης για την ευθύνη των Υπουργών

-Την καθιέρωση του αναλογικού εκλογικού συστήματος.

-Την υποχρέωση ο πρωθυπουργός να είναι εκλεγμένος από το λαό».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων