17/09/2021 17/09/2021 Τα πιο δημοφιλή ονόματα, που δίνονται σε νεογέννητα στη Μόσχα μέχρι στιγμής εντός του 2021, είναι και πάλι τα Αλέξανδρος και Σοφία, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της αρμόδιας ληξιαρχικής υπηρεσίας της ρωσικής πρωτεύουσας. Τα ανδρικά ονόματα Αλεξάντρ, Μιχαήλ, Δημήτριος, Ιβάν, Δανιήλ και Αρτιόμ παρέμειναν στην κορυφή των τελευταίων 20 ετών, ενώ κάποια γίνονταν πιο...
17 Σεπτεμβρίου, 2021 - 11:32
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2021 - 23:42

Αλέξανδρος-Σοφία: Δημοφιλέστερα ονόματα νεογέννητων στη Μόσχα

Διαδώστε:
Αλέξανδρος-Σοφία: Δημοφιλέστερα ονόματα νεογέννητων στη Μόσχα

Τα πιο δημοφιλή ονόματα, που δίνονται σε νεογέννητα στη Μόσχα μέχρι στιγμής εντός του 2021, είναι και πάλι τα Αλέξανδρος και Σοφία, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της αρμόδιας ληξιαρχικής υπηρεσίας της ρωσικής πρωτεύουσας.

Τα ανδρικά ονόματα Αλεξάντρ, Μιχαήλ, Δημήτριος, Ιβάν, Δανιήλ και Αρτιόμ παρέμειναν στην κορυφή των τελευταίων 20 ετών, ενώ κάποια γίνονταν πιο δημοφιλή κατά περιόδους, σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας, που μίλησε στο δίκτυο RT.

Για παράδειγμα, όπως εξήγησε ο ίδιος εκπρόσωπος, το 2000 το όνομα Νικήτας ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή, ενώ επίσης τα αγόρια βαφτίζονταν Αλέξιος, Ανδρέας και Ηλίας.

Ειδικά την πενταετία 2010-2015 η «μόδα» φαίνεται πως ευνόησε τα πιο σπάνια Γεγκόρ και Κύριλλος, ενώ και τώρα ψηλά σε επιλεξιμότητα είναι τα επίσης σπανιότερα Μάρκος (4η δημοφιλής επιλογή), Λεφ (Λέων στα ελληνικά, στην 7η θέση) και Ματβέι (Ματθαίος, στην 9η), ενώ σταθερά ψηλά είναι και ο Μαξίμ (2η επιλογή).

Ενδεικτικό των αλλαγών των τάσεων είναι ότι το σήμερα δημοφιλέστερο Σοφία ήταν το 2010 η ένατη επιλογή για κορίτσια, ενώ από το 2015 κατέστη και ως φαίνεται παραμένει το δημοφιλέστερο.

Μεταξύ των λοιπών γυναικείων ονομάτων τη φετινή χρονιά απαντώνται συχνά, σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, τα Αλίσα και Εύα.

Τα υπόλοιπα δημοφιλέστερα γυναικεία ονόματα για το 2021 ήταν τα Βικτώρια, Πολίνα, Βαρβάρα, Αλεξάνδρα και Αναστασία.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων