14/05/2020 14/05/2020 Η πανδημία του κορωνοϊου έκανε λιτούς φέτος τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης. Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, στυον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου ενώ στη συνέχεια ακολούθησε Δοξολογία, η οποία τελέστηκε μπροστά στην είσοδο του Ναού. Την πολιτεία εκπροσώπησε ο υφυπουργός...
14 Μαΐου, 2020 - 16:31

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Συγκίνηση στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

Διαδώστε:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Συγκίνηση στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

Η πανδημία του κορωνοϊου έκανε λιτούς φέτος τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης.

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, στυον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου ενώ στη συνέχεια ακολούθησε Δοξολογία, η οποία τελέστηκε μπροστά στην είσοδο του Ναού.

Την πολιτεία εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Στο τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, μαζί με τον υφυπουργό, τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Ζαμπούκη, αλλά και τους υπόλοιπους επίσημους, έψαλαν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο.

Στη συνέχεια, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό του ελληνικού κράτους, υψώθηκε στην πόλη η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, επιφάνεια 600 τ.μ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων