06/03/2020 06/03/2020 Για αλλαγή της στάσης της Τουρκίας, μετά την επίτευξη συμφωνίας για τη Συρία μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν, όσον αφορά στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, κάνουν λόγο διεθνή ΜΜΕ. Την ίδια ώρα, τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το προφίλ των συλληφθέντων, που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα, καταρρίπτουν την ρητορική της...
06 Μαρτίου, 2020 - 14:20

Αλλάζει (;) τακτική η Τουρκία στον Έβρο – Ταλιμπάν οι περισσότεροι συλληφθέντες – Σοϊλού: “Θα στείλουμε 3,5 εκατ. μετανάστες στην Ευρώπη”

Διαδώστε:
Αλλάζει (;) τακτική η Τουρκία στον Έβρο – Ταλιμπάν οι περισσότεροι συλληφθέντες – Σοϊλού: “Θα στείλουμε 3,5 εκατ. μετανάστες στην Ευρώπη”

Για αλλαγή της στάσης της Τουρκίας, μετά την επίτευξη συμφωνίας για τη Συρία μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν, όσον αφορά στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, κάνουν λόγο διεθνή ΜΜΕ. Την ίδια ώρα, τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το προφίλ των συλληφθέντων, που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα, καταρρίπτουν την ρητορική της Τουρκίας περί προσφύγων, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία είναι εξτρεμιστές Μουσουλμάνοι από το Αφγανιστάν.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, προχώρησε σε νέες απειλητικές δηλώσεις, ζητώντας για μία ακόμη φορά ανταλλάγματα από την Ευρώπη για να μην ανοίξει και πάλι μαζικά τις στρόφιγγες των μεταναστευτικών ροών:

“3,5 εκατομμύρια άνθρωποι αυτή την στιγμή στην Ιντλίμπ και στην πλευρά των συνόρων με την Τουρκία, είναι σε δύσκολη κατάσταση. Αν το συριακό καθεστώς εκεί συνεχίσει την απάνθρωπη συμπεριφορά του, αυτό σημαίνει πως οι πύλες εκεί θα ανοίξουν και εν τέλει όλοι θα γίνουν ταξιδιώτες προς Ευρώπη. Αυτό δεν είναι ούτε απειλή ούτε εκβιασμός¨.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ανταποκριτές του Anadolu και της Deutsche Welle, η Άγκυρα κλείνει την συνοριακή πύλη του Παζάρκουλε της Αδριανούπολης, Ήδη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι αισθητή μεγάλη μείωση του πληθυσμού που παρέμενε συγκεντρωμένος στα σύνορα. Μάλιστα, οι τουρκικές αρχές φέρονται να έχουν ήδη ενημερώσει τους συγκεντρωμένους ότι το συνοριακό πέρασμα έχει κλείσει και πως η κυβέρνηση θα βάλει λεωφορεία για να τους μεταφέρει πίσω στην Κωνσταντινούπολη, από όπου και θα μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Ανταποκρίτρια της Deutsche Welle στην περιοχή μεταδίδει ότι η συνοριογραμμή έχει ήδη αδειάσει από πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ ένας αστυνομικός ήδη ενημέρωσε δημοσιογράφους ότι οι συγκεντρωμένοι έχουν αποχωρήσει από το Παζάρκουλε με λεωφορεία, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, από τα 252 πρόσωπα που έχουν συλληφθεί, το 67% προέρχεται από το Αφγανιστάν, το 19% απ’ το Πακιστάν και μόνο ένα 4% είναι Σύριοι. Χθες Πέμπτη, από τις 06.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα, στην περιοχή του Έβρου:
– Συνελήφθησαν 8 άτομα. Επτά άτομα προέρχονται από το Αφγανιστάν και 1 άτομο από τη Συρία.
– Εμποδίστηκαν 1.871 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα
Αποτράπηκε η είσοδος σε 36.649 περιπτώσεις όλη την βδομάδα
Συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 χθες το πρωί της Πέμπτης, ο επίσημος απολογισμός είναι ο εξής:
– Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 36.649 περιπτώσεις
– Έχουν συλληφθεί 252 πρόσωπα

Από αυτά, από τις 06.00 π.μ., την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 έως Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, οι εθνικότητες των ανθρώπων που συνελήφθησαν στον Έβρο διαμορφώνονται ως εξής:
-Αφγανιστάν, 64%
-Πακιστάν, 19%
-Τουρκία, 5%
-Συρία, 4%
-Σομαλία, 2,6%
-Ιράκ, Ιράν, Μαρόκο, Αιθιοπία, Μπαγκλαντές, Αίγυπτος: 5,4

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων