11/11/2020 11/11/2020 Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε στην Ελλάδα, όπου θα του παρασχεθεί θεραπεία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σε επικοινωνία, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, που είχε το Διεθνές Πρακτορείο Ορθοδοξία, www.ope.gr, με την Αρχιεπισκοπή Αλβανίας, επιβεβαίωσε την είδηση, ενώ η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη μίλησε προσωπικά με τον Μακαριώτατο, ο...
11 Νοεμβρίου, 2020 - 17:08
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2020 - 22:40

«Άλλη μια χαράδρα βρέθηκε μπροστά και θα την ξεπεράσω» 

Διαδώστε:
«Άλλη μια χαράδρα βρέθηκε μπροστά και θα την ξεπεράσω» 

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε στην Ελλάδα, όπου θα του παρασχεθεί θεραπεία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σε επικοινωνία, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, που είχε το Διεθνές Πρακτορείο Ορθοδοξία, www.ope.gr, με την Αρχιεπισκοπή Αλβανίας, επιβεβαίωσε την είδηση, ενώ η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη μίλησε προσωπικά με τον Μακαριώτατο, ο οποίος της είπε μεταξύ άλλων σε μια σύντομη συνομιλία, ότι άλλη μια χαράδρα βρέθηκε μπροστά του και θα την ξεπεράσει  με τη βοήθεια του Θεού, ενώ τόνισε ότι  είναι αισιόδοξος. Στη συνέχεια, ζήτησε τις προσευχές του κόσμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη ήταν ευδιάθετος και διαυγής, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Άγιο Θεό αποδεχόμενος για άλλη μια φορά τις δοκιμασίες που του στέλνει.

Στη συνέχεια, η Αρχιεπισκοπή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ύστερα από πρόσφατη διαπίστωση ηπίων συμπτωμάτων κορονοιού κρίθηκε σκόπιμο ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος να μεταβεί στην Αθήνα (Νοσοκομείο Ευαγγελισμός) για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων και οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έφθασε στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους αφού ως τώρα ο κορονοϊός, ενώ τον προσέβαλε, δεν τον έχει καταβάλλει.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων