26/08/2023 26/08/2023 Κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης ξεπήδησε προς τις πληγείσες περιοχές και προς ενίσχυση των πυρόπληκτων. Όπως έγινε και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και τώρα, οι δήμοι της Αττικής ξεκίνησαν ήδη να πραγματοποιούν δράσεις συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και να οργανώνουν τη μεταφορά τους προς τους δήμους εκείνους, που χτυπήθηκαν από τη φωτιά. Άλλωστε η συμπαράσταση εκδηλώθηκε...
26 Αυγούστου, 2023 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2023 - 13:09

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση από τους δήμους της Αττικής στις πυρόπληκτες περιοχές

Διαδώστε:
Αλληλεγγύη και συμπαράσταση από τους δήμους της Αττικής στις πυρόπληκτες περιοχές

Κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης ξεπήδησε προς τις πληγείσες περιοχές και προς ενίσχυση των πυρόπληκτων. Όπως έγινε και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και τώρα, οι δήμοι της Αττικής ξεκίνησαν ήδη να πραγματοποιούν δράσεις συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και να οργανώνουν τη μεταφορά τους προς τους δήμους εκείνους, που χτυπήθηκαν από τη φωτιά.


Άλλωστε η συμπαράσταση εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή, αφού πολλοί δήμοι της Αττικής συνέδραμαν αμέσως στην προσπάθεια κατάσβεσης, στέλνοντας και τα δικά τους πυροσβεστικά μέσα, τα οχήματα και τους εθελοντές στη Φυλή, στο Μενίδι, στην Πάρνηθα γενικότερα. Μάλιστα ο δήμος Ηλιούπολης έστειλε και πακέτα με φαγητό για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές, που έδιναν τη δική τους μάχη μέσα στα πύρινα μέτωπα, έχοντας γράψει πάνω σε κάθε πακέτο «Σας ευχαριστούμε».

Αποκλειστικό: Αυτή είναι η εγκύκλιος της ΔΙΣ για τη δέηση που θα αναπεμφθεί αύριο στους ναούς όλης της χώρας για την κατάπαυση των πυρκαγιών

Τα αντανακλαστικά λοιπόν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι άμεσα, αλλά εξίσου άμεση είναι και η ανταπόκριση του κόσμου, καθώς άνθρωποι κάθε ηλικίας σπεύδουν στα σημεία που έχουν ορίσει οι δημοτικές Αρχές, ώστε να συνεισφέρει ο καθένας αυτό που μπορεί. «Ο κόσμος συμμετέχει κάθε φορά σε κάθε κάλεσμα βοήθειας προς πυρόπληκτους και είναι πραγματικά συγκινητικό αυτό, πολύ περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς πως δεν είναι για όλους εύκολο, καθώς πολλοί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και συνεχίζει: «Όμως βλέπεις κάθε φορά ότι θέλουν έστω και κάτι να προσφέρουν. Και να αναλογιστούμε ότι μπαίνουν σε μια ολόκληρη διαδικασία γι’ αυτή την προσφορά, αφού είναι πολύ συγκεκριμένα τα είδη, οπότε θα πρέπει να πάνε να τα αγοράσουν στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο. Πηγαίνουν όμως και τα φέρνουν με μεγάλη προθυμία, γιατί θέλουν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια που γίνεται».

Ο κ. Κονδύλης στέκεται και σε μια ακόμη παράμετρο της αλληλεγγύης των πολιτών, σ’ εκείνη των εθελοντών. Λέει συγκεκριμένα: «Είναι πολύ μεγάλη η προσφορά των εθελοντών και σε αυτό το ζήτημα, γιατί σε κάθε δράση για συγκέντρωση ειδών προς ενίσχυση των πυρόπληκτων, δεν είναι μόνο οι δημοτικοί υπάλληλοι των Κοινωνικών Υπηρεσιών που εργάζονται, είναι και οι εθελοντές και στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό όλη την προσπάθεια. Αφιερώνουν όλο τον χρόνο τους, μένουν όλη την ημέρα για να παραλάβουν ή για να βοηθήσουν μετά στη διαλογή».

Σχετικά με την αλληλεγγύη των ίδιων των δήμων, ο δήμαρχος Αλίμου τονίζει: «Εμείς σπεύδουμε αμέσως να προσφέρουμε και τώρα και παλαιότερα στους πυρόπληκτους, στους πυροσβέστες, στα ζωάκια που κινδυνεύουν. Κάθε φορά που προκύπτει μια καταστροφή. Επειδή αυτές τις ημέρες ετοιμάζουμε και τον απολογισμό της διοίκησής μας, συνειδητοποίησα ότι δεν έχει υπάρξει μία περίπτωση, που ως δήμος Αλίμου δεν οργανώσαμε μια δράση αλληλεγγύης και συμπαράστασης. Με τον πόλεμο της Συρίας, με τους σεισμούς στην Τουρκία, με τις φωτιές πρόπερσι στη Βόρεια Εύβοια και αλλού. Το ίδιο κάνουμε και τώρα και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε για όπου χρειαστεί και με την ευχή να μην ξαναχρειαστεί».

Σχετικά με τις δράσεις, μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και έχουν ορίσει σημεία συγκέντρωσης οι εξής δήμοι της Αττικής:

Ο δήμος Αλίμου: Συγκεντρώνει καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Αριστοτέλους 25 & Αυξεντίου) τα εξής είδη: ισοτονικά, φυσιολογικούς ορούς σε αμπούλες ή μεγάλες συσκευασίες, κολλύρια, γυαλιά εργασίας για τους πυροσβέστες, pulvo, tonotil, παστίλιες για τον λαιμό, γάζες, προστατευτικές μάσκες, νερά εμφιαλωμένα, αλοιφές για εγκαύματα, επιδέσμους, betadine/hibatine, ρυζογκοφρέτες, μπάρες δημητριακών, crackers, αλλά και για τα πυρόπληκτα ζώα οινόπνευμα, φλεβοκαθετήρες ροζ, μπλε, κίτρινους, microchip, vetflex, κλουβάκια μεταφοράς για γάτες.

Ο δήμος Βριλησσίων: Ξεκίνησε από την Πέμπτη και θα συνεχίσει τη Δευτέρα 28/8 και την Τρίτη 29/8, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, να συγκεντρώνει προστατευτικές μάσκες (εάν είναι δυνατόν υψηλής προστασίας τύπου Ν95, FFP2, KN95), εμφιαλωμένα νερά, πορτοκαλάδες, ισοτονικά, ξηρά τροφή, φρυγανιές, μπισκότα, κρουασάν, γάλα εβαπορέ και βρεφικό, κονσέρβες, φαρμακευτικά είδη (παυσίπονα, αλοιφές εγκαυμάτων, pulvo, αντισηπτικά, αποστειρωμένες γάζες μεσαίου μεγέθους), συσκευασμένη τροφή για τετράποδα. Σημείο συγκέντρωσης έχει ορίσει τα γραφεία ΟΚΠΑ (λ. Πεντέλης 62).

Ο δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Συγκεντρώνει από χτες Παρασκευή είδη πρώτης ανάγκης, όπως προστατευτικές μάσκες, εμφιαλωμένα νερά, ξηρά τροφή, ισοτονικά, ηλεκτρολύτες, φυσιολογικούς ορούς και θα συνεχίσει και σήμερα Σάββατο (26/8) από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στην Α’ Πλατεία Ψυχικού (Blue Bell).

Ο δήμος Δάφνης-Υμηττού: Θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα (28/8) από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, τη δράση συγκέντρωσης ειδών, όπως φυσιολογικούς ορούς, γάζες, επιδέσμους, βαμβάκι, παυσίπονα, αλοιφές για εγκαύματα, κολλύρια (οφθαλμικές σταγόνες), οξυζενέ, betadine, pulvo spay, προστατευτικές μάσκες, τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, μπισκότα, κρουασάν, μπάρες δημητριακών, νερά, γάλα εβαπορέ, χυμούς). Σημεία συγκέντρωσης όρισε το Α’ ΚΑΠΗ Δάφνης (Χρήστου Μιχαλόπουλου 65) και την Αίθουσα Εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Υμηττού (πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 1).

Ο δήμος Αγίου Δημητρίου: Ξεκίνησε από την Πέμπτη και θα συνεχίσει και σήμερα Σάββατο (26/8), από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, να συγκεντρώνει προστατευτικές μάσκες, εμφιαλωμένα νερά, ξηρά τροφή, ισοτονικά, ηλεκτρολύτες και φυσιολογικούς ορούς. Σημείο συγκέντρωσης στο ισόγειο του Δημαρχείου (Αγίου Δημητρίου 55).

Τέλος, και ο δήμος Ηλιούπολης μετείχε από την πρώτη στιγμή στη συγκέντρωση ειδών, την οποία πραγματοποίησε στο ισόγειο του Δημαρχείου από την περασμένη Τετάρτη μέχρι χτες Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων