28/04/2023 28/04/2023 Την αλληλεγγύη του προς την Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ισλανδίας Γκούντνι Θορλάσιους Γιοχάνεσον, τονίζοντας πως το διεθνές δίκαιο πρέπει να υπερισχύει στη διεθνή πολιτική. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η τοποθέτηση του Ισλανδού Προέδρου έγινε ύστερα από ερώτηση που του απηύθυνε ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου (ΚΣΣΕ) της Ευρώπης,...
28 Απριλίου, 2023 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2023 - 10:02

Αλληλεγγύη προς την Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ισλανδίας

Διαδώστε:
Αλληλεγγύη προς την Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ισλανδίας

Την αλληλεγγύη του προς την Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ισλανδίας Γκούντνι Θορλάσιους Γιοχάνεσον, τονίζοντας πως το διεθνές δίκαιο πρέπει να υπερισχύει στη διεθνή πολιτική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η τοποθέτηση του Ισλανδού Προέδρου έγινε ύστερα από ερώτηση που του απηύθυνε ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου (ΚΣΣΕ) της Ευρώπης, Νίκος Τορναρίτης στο πλαίσιο ομιλίας του κ. Γιοχάνεσον ενώπιον της Ολομέλειας της ΚΣΣΕ, στο Στρασβούργο.

Στο πλαίσιο της υποβολής ερωτήσεων προς τον κ. Γιοχάνεσον από βουλευτές μέλη της Συνέλευσης, ο κ. Τορναρίτης ρώτησε τον Ισλανδό Πρόεδρο κατά πόσο μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Ρέικιαβικ, στις 16 Μαΐου 2023, κατά την οποία οι Αρχηγοί Κρατών Μελών θα επαναβεβαιώσουν τον κεντρικό ρόλο του Οργανισμού ως θεματοφύλακα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη, θα είναι εφικτή η καθιέρωση της πολυμέρειας στη βάση κανόνων και η αποφυγή της λογικής των δυο μέτρων και δυο σταθμών.

Δυστυχώς, επισήμανε ο κ. Τορναρίτης, η ανοχή σε παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από ορισμένα κράτη μέλη, αποτελεί προσφιλή τακτική στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η οποία υποσκάπτει την αξιοπιστία του Οργανισμού.

Στην απάντησή του προς τον κ. Τορναρίτη ο Πρόεδρος της Ισλανδίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την Κύπρο και τοποθετήθηκε ξεκάθαρα υπέρ της άποψης ότι δεν πρέπει να ακολουθείται η λογική των δυο μέτρων και δυο σταθμών, τονίζοντας ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να υπερισχύει στη διεθνή πολιτική.

Πηγή: ΚΥΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων