30/05/2020 30/05/2020 Σχολιάζοντας τη χθεσινή εικόνα με την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έκανε λόγο για προσβολή ενός μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, προσθέτοντας ότι «έχει αποδοκιμαστεί και από τη διεθνή κοινότητα, όχι μόνο από τη δική μας πλευρά, από το υπουργείο Εξωτερικών». «Δεν είναι θέμα μόνο για τους Έλληνες...
30 Μαΐου, 2020 - 13:35

«Άλλο να είσαι προκλητικός κι άλλο ισχυρός!»

Διαδώστε:
«Άλλο να είσαι προκλητικός κι άλλο ισχυρός!»

Σχολιάζοντας τη χθεσινή εικόνα με την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έκανε λόγο για προσβολή ενός μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, προσθέτοντας ότι «έχει αποδοκιμαστεί και από τη διεθνή κοινότητα, όχι μόνο από τη δική μας πλευρά, από το υπουργείο Εξωτερικών».

«Δεν είναι θέμα μόνο για τους Έλληνες και τους Χριστιανούς γενικά. Είναι ζήτημα προσβολής ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που συμβολίζει πολύ-πολύ περισσότερα από μια προπαγανδιστική φιέσταΕίναι άλλο πράγμα να είναι κανείς προκλητικός και άλλο πράγμα να είναι ισχυρός.

Ο κ.Πέτσας προσέθεσε ότι η χώρα μας «είναι αυτή τη στιγμή στην πιο ισχυρή θέση, απ’ όλα τα προηγούμενα χρόνια, αναπτύσσοντας διμερείς και πολυμερείς επαφές» και είπε ότι αυτό αποδείχθηκε και στο τέλος του Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου, στον Έβρο, «αλλά αποδεικνύεται και καθημερινά με την υπεύθυνη στάση μας σε όλα τα διεθνή fora. Έχουν αποδοκιμαστεί οι τουρκικές προκλητικές ενέργειες και στην Ανατολική Μεσόγειο και στην κυπριακή ΑΟΖ. Έχουν αποδοκιμαστεί τα άκυρα μνημόνια που έχει υπογράψει η Τουρκία με την κυβέρνηση της Λιβύης».

Όσον αφορά την στάση της αντιπολίτευση, δήλωσε: «Όταν χρησιμοποιούνται διάφορες εκφράσεις για την εξωτερική πολιτική, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν πρέπει να αναπαράγουμε την τουρκική προπαγάνδα» τόνισε, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Αντένα.

«Εμείς κάνουμε ό,τι πρέπει για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Έχουμε ψυχραιμία και υπεύθυνη στάση και αυτό το έχουν δει όλοι οι Έλληνες στην πράξη και όχι στα λόγια».

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων