18/09/2020 19/09/2020 Στην δημοσίευση φωτογραφιών μιας ιστορικής εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας προέβη η Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κορυτσάς, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020. Η ιστορική εικόνα χρονολογείται τον 14ο αιώνα και βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου στην νησίδα του Αγίου Παύλου στην Μεγάλη Πρέσπα, ο οποίος θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά...
18 Σεπτεμβρίου, 2020 - 17:51
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2020 - 4:01

Αποκαλύφθηκε ιστορική εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας

Διαδώστε:
Αποκαλύφθηκε ιστορική εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας

Στην δημοσίευση φωτογραφιών μιας ιστορικής εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας προέβη η Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κορυτσάς, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020.

Η ιστορική εικόνα χρονολογείται τον 14ο αιώνα και βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου στην νησίδα του Αγίου Παύλου στην Μεγάλη Πρέσπα, ο οποίος θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η εικόνα έχει αγιογραφηθεί σύμφωνα με το πνεύμα της αντικλασικής τάσης που επικρατούσε τον 14ο αιώνα, ενώ στην κορυφή και δεξιά διακρίνεται ο Προφήτης Σολομών.

Η περιοχή των Πρεσπών είναι γνωστή για την οικοδόμηση ναών σε σπηλιές από ασκητές μεταξύ του 13ου και 14ου αιώνα.

Ένα παράδειγμα ναού σε σπηλιά είναι και ο συγκεκριμένος, ο οποίος αγιογραφήθηκε περίπου το 1300 από ένα διάσημο εργαστήρι της εποχής που δραστηριοποιήθηκε στην συγκεκριμένη περιοχή και έχει υποβληθεί σε εργασίες αποκατάστασης τις τελευταίες ημέρες. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επομένων μηνών.

 


Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων