17/11/2020 17/11/2020 Επιστολή έστειλαν 23 Αμερικανοί βουλευτές στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αναφορικά με την παρουσία Ερντογάν στο Βαρώσι και δηλώσεις για λύση δύο κρατών. Οι συμπρόεδροι της Ομάδας Ελληνικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων, μαζί με 21 βουλευτές και των δύο κομμάτων, συνυπογράφουν επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, προτρέποντας το...
17 Νοεμβρίου, 2020 - 12:49
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2020 - 12:58

Αμερικανοί βουλευτές καταδικάζουν το άνοιγμα των Βαρωσίων

Διαδώστε:
Αμερικανοί βουλευτές καταδικάζουν το άνοιγμα των Βαρωσίων

Επιστολή έστειλαν 23 Αμερικανοί βουλευτές στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αναφορικά με την παρουσία Ερντογάν στο Βαρώσι και δηλώσεις για λύση δύο κρατών.

Οι συμπρόεδροι της Ομάδας Ελληνικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων, μαζί με 21 βουλευτές και των δύο κομμάτων, συνυπογράφουν επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, προτρέποντας το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να καταδικάσει την Τουρκία για το παράνομο άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων, όπως και την πρόσφατη ρητορική του Προέδρου Ερντογάν υπέρ μιας λύσης δύο κρατών για την Κύπρο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να θεωρήσουν την Τουρκία υπεύθυνη για τις παράνομες ενέργειές της στα Βαρώσια και να απαιτήσουν από την τουρκική Κυβέρνηση να απομακρύνει και να απαγορεύσει σε οποιονδήποτε να καταλάβει την περιοχή», αναφέρουν στην επιστολή τους οι 23 βουλευτές.

«Χωρίς απτές επιπτώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, συνεχίζουν, ο Πρόεδρος Ερντογάν θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν να μπορεί να ενεργεί με ατιμωρησία.

πηγή:ΚΥΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων