25/05/2021 25/05/2021 Πολύ ισχυρή θα είναι η απάντηση του Ισραήλ εάν το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, παραβιάσει την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή, προειδοποίησε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Αν η Χαμάς σπάσει την ηρεμία και επιτεθεί στο Ισραήλ, η απάντησή μας θα είναι πολύ ισχυρή», τόνισε ο Νετανιάχου...
25 Μαΐου, 2021 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2021 - 18:34

Αμερικανός ΥΠΕΞ: «Η Χαμάς δεν θα επωφεληθεί από τη βοήθεια προς τη Γάζα»

Διαδώστε:
Αμερικανός ΥΠΕΞ: «Η Χαμάς δεν θα επωφεληθεί από τη βοήθεια προς τη Γάζα»

Πολύ ισχυρή θα είναι η απάντηση του Ισραήλ εάν το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, παραβιάσει την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή, προειδοποίησε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Αν η Χαμάς σπάσει την ηρεμία και επιτεθεί στο Ισραήλ, η απάντησή μας θα είναι πολύ ισχυρή», τόνισε ο Νετανιάχου στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Ιερουσαλήμ.

Από την πλευρά του, ο Μπλίνκεν επανέλαβε «την πλήρη στήριξή του στο δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται».

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται, ώστε η Χαμάς να μην “επωφεληθεί” από τη βοήθεια που θα δοθεί στη Γάζα για την ανοικοδόμησή της.

«Θα συνεργαστούμε στενά με τους εταίρους μας προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς δεν θα επωφεληθεί από τη βοήθεια ανοικοδόμησης», δήλωσε ο Μπλίνκεν, διευκρινίζοντας ότι αργότερα σήμερα θα ανακοινώσει τη συμβολή των ΗΠΑ σε αυτή τη βοήθεια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων