16/10/2019 16/10/2019 Τη δυνατότητα ανάθεσης καθηκόντων του διοικητή του Αγίου Όρους, σε πρόσωπο που επιθυμεί να υπηρετήσει εθελοντικά και χωρίς μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή, προβλέπει τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και κατατέθηκε στο αντικαπνιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Η τροπολογία προβλέπει ότι ο...
16 Οκτωβρίου, 2019 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2019 - 11:27

«Αμισθί» ο Αθ. Μαρτίνος με τροπολογία Δένδια και Σταϊκούρα

Διαδώστε:
«Αμισθί» ο Αθ. Μαρτίνος με τροπολογία Δένδια και Σταϊκούρα

Τη δυνατότητα ανάθεσης καθηκόντων του διοικητή του Αγίου Όρους, σε πρόσωπο που επιθυμεί να υπηρετήσει εθελοντικά και χωρίς μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή, προβλέπει τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και κατατέθηκε στο αντικαπνιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Η τροπολογία προβλέπει ότι ο διοικητής του Αγίου Όρους, πέραν της ισχύουσας πρόβλεψης για προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους με γνώση των θεμάτων του Αγίου Όρους, πρέπει να διαθέτει επαγγελματική εμπειρία που απέκτησε στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, και που κρίνεται αξιόλογη. Επίσης ορίζεται ως ασυμβίβαστη η θέση του διοικητή του Αγίου Όρους και η ταυτόχρονη κατοχή θέσης εντός της Δημόσιας Διοίκησης.

Τέλος στην περίπτωση εθελοντικής παροχής υπηρεσιών από τον διοικητή, η τροπολογία ορίζει ότι οι διοικητικές αρμοδιότητες που προβλέπονται από την παρ. 1 του Οργανισμού Διοικήσεων του Αγίου Όρους εκχωρούνται στον αναπληρωτή διοικητή.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία έρχεται κατόπιν της επιθυμίας του νέου διοικητή του Αγίου Όρους κ. Θανάση Μαρτίνου να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του, δυνατότητα που δεν υπήρχε πριν από την τροπολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων