01/12/2021 01/12/2021 Η Βουλή των Αντιπροσώπων του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Αυστραλίας συζήτησε για πρώτη φορά, και ενέκρινε ομόφωνα, πρόταση για την αναγνώριση των Γενοκτονιών που διαπράχθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, μεταξύ των ετών 1915 έως 1923, σε βάρος των Αρμενίων, των Ασσυρίων, των Ελλήνων και άλλων χριστιανικών μειονοτήτων. Μετά από την εξέλιξη αυτή, καλείται η ομοσπονδιακή Κυβέρνηση...
01 Δεκεμβρίου, 2021 - 17:51
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2021 - 17:54

Αναγνώριση των Γενοκτονιών των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων ζητά το αυστραλιανό Κοινοβούλιο

Διαδώστε:
Αναγνώριση των Γενοκτονιών των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων ζητά το αυστραλιανό Κοινοβούλιο

Η Βουλή των Αντιπροσώπων του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Αυστραλίας συζήτησε για πρώτη φορά, και ενέκρινε ομόφωνα, πρόταση για την αναγνώριση των Γενοκτονιών που διαπράχθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, μεταξύ των ετών 1915 έως 1923, σε βάρος των Αρμενίων, των Ασσυρίων, των Ελλήνων και άλλων χριστιανικών μειονοτήτων.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, καλείται η ομοσπονδιακή Κυβέρνηση να αναγνωρίσει τις τρεις Γενοκτονίες, με το επόμενο στάδιο της συζήτησης να αναμένεται στις αρχές επόμενου χρόνου.

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της πρωτοβουλίας Joint Justice Initiative, η οποία δημιουργήθηκε το 2020 από τις κοινότητες των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων στην Αυστραλία.

Η πρόταση στο αυστραλιανό Κοινοβούλιο κατατέθηκε από τον βουλευτή Trent Zimmerman, και υποστηρίχθηκε από πέντε συναδέλφους του, της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων ο ομογενής Steve Georganas.

Μετά από την ολοκλήρωση της συζήτησης στο Κοινοβούλιο, ο διευθυντής της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής της Αυστραλίας (ANC-AU), κ. Haig Kayserian, δήλωσε εκ μέρους της πρωτοβουλίας Joint Justice Initiative: «Η Βουλή των Αντιπροσώπων μίλησε. Η αυστραλιανή κυβέρνηση μόλις έλαβε μια διακομματική και ομόφωνη έκκληση να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων, από το μεγαλύτερο και πιο αντιπροσωπευτικό νομοθετικό σώμα του κοινοβουλίου της».

Νωρίτερα, ο βουλευτής Zimmerman υπογράμμισε στην ομιλία του ότι η Τουρκία, ως διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αντιστέκεται σθεναρά στην αναγνώριση των Γενοκτονιών, πόσο μάλλον στο να καταβάλει προσπάθειες για να επουλώσει τις πληγές που προκλήθηκαν από εκείνα τα γεγονότα». Είναι καιρός αυτό να αλλάξει, επισήμανε, προσθέτοντας ότι η Αυστραλία πρέπει να διαδραματίσει ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια, εντασσόμενη στον αυξανόμενο αριθμό κρατών που αναγνωρίζουν τις γενοκτονίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις των άλλων πέντε βουλευτών που έλαβαν τον λόγο κατά τη συζήτηση της πρότασης.

 

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων