31/07/2020 31/07/2020 Στην ανακάλυψη θεμελίων μιας αρχαίας βασιλικής περίπου 1.3οο ετών προχώρησαν αρχαιολόγοι κοντά στην περιοχή του όρους Θαβώρ στο Ισραήλ. Η βασιλική ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια εργασιών που έκαναν οι τοπικές αρχές στο χωριό Kfar Kama στην προσπάθεια να κατασκευάσουν μια παιδική χαρά. Ο ναός περιελάμβανε μια μεγάλη αυλή και πλούσιο μωσαϊκό διάκοσμο όπως μαρτυρούν...
31 Ιουλίου, 2020 - 8:39
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2020 - 11:01

Ανακαλύφθηκε βυζαντινός ναός κοντά στο όρος Θαβώρ

Διαδώστε:
Ανακαλύφθηκε βυζαντινός ναός κοντά στο όρος Θαβώρ

Στην ανακάλυψη θεμελίων μιας αρχαίας βασιλικής περίπου 1.3οο ετών προχώρησαν αρχαιολόγοι κοντά στην περιοχή του όρους Θαβώρ στο Ισραήλ.

Η βασιλική ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια εργασιών που έκαναν οι τοπικές αρχές στο χωριό Kfar Kama στην προσπάθεια να κατασκευάσουν μια παιδική χαρά.

Ο ναός περιελάμβανε μια μεγάλη αυλή και πλούσιο μωσαϊκό διάκοσμο όπως μαρτυρούν και τα ευρήματα, ενώ βρέθηκαν και άλλα αντικείμενα τα οποία οδήγησαν τους ερευνητές στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μοναστηριακό συγκρότημα.

Η σπουδαία αυτή ανακάλυψη δίνει αρκετές πληροφορίες και ενισχύει την ιστορική έρευνα σχετικά με την παρουσία του χριστιανισμού κατά τη βυζαντινή περίοδο στην περιοχή.

Το χωριό Kfar Kama βρίσκεται κοντά στο όρος Θαβώρ, το μέρος της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Επίσης σε αυτή την περιοχή, τη δεκαετία του 1960, ανακαλύφθηκε μια μικρότερη εκκλησία, που χρονολογείται στο πρώτο μισό του 6ου αιώνα. Έτσι, και οι δύο ανακαλύψεις χρονολογούνται την ίδια περίπου περίοδο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων