06/08/2021 06/08/2021 Ανακοίνωση για διακοπές κυκλοφορίας και παρεμβάσεις στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όπου απαγορεύεται από χτες η κίνηση όλων των οχημάτων λόγω της πυρκαγιάς στην βόρεια Αττική, εξέδωσε τα ξημερώματα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για να ενημερωθούν οι οδηγοί. Ειδικότερα: – Απαγορεύεται η κίνηση όλων των οχημάτων από την γέφυρα Καλυφτάκη (χ/θ 20,060), μέχρι τη χ/θ 55,689...
06 Αυγούστου, 2021 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2021 - 10:26

Ανακοίνωση για διακοπές κυκλοφορίας στην Αθηνών-Λαμίας

Διαδώστε:
Ανακοίνωση για διακοπές κυκλοφορίας στην Αθηνών-Λαμίας

Ανακοίνωση για διακοπές κυκλοφορίας και παρεμβάσεις στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όπου απαγορεύεται από χτες η κίνηση όλων των οχημάτων λόγω της πυρκαγιάς στην βόρεια Αττική, εξέδωσε τα ξημερώματα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για να ενημερωθούν οι οδηγοί.

Ειδικότερα:

– Απαγορεύεται η κίνηση όλων των οχημάτων από την γέφυρα Καλυφτάκη (χ/θ 20,060), μέχρι τη χ/θ 55,689 (κόμβος Οινοφύτων) για τα ΙΧ και μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια με Ν. Βοιωτίας) για τα φορτηγά.

– Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και λοιπών βαρέων οχημάτων, με προορισμό ή διέλευση το Νόμο Αττικής, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, επί του Οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε, από χ/θ 242,079 (όρια με Ν. Μαγνησίας) έως χ/θ 121,250 (όρια με Ν. Βοιωτίας)

– Επισημαίνεται ειδικά για τα φορτηγά, θα ακινητοποιούνται στα όρια Μαγνησίας όσα έρχονται από Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία και όσα ξεκινούν από Φθιώτιδα στα όρια της Βοιωτίας. Εκεί θα είναι ο τελικός σταθμός για όσα έχουν προορισμό την Αττική, ενώ τα υπόλοιπα, με προορισμό Πελοπόννησο, θα εκτρέπονται μέσω Θερμοπύλων – Λειβαδιάς.

Για τα ΙΧ και άλλα μικρά οχήματα, που κινούνται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, θα γίνεται εκτροπή από Α/Κ Θηβών (χ/θ 90,000) και τελικώς διεξαγωγή της κυκλοφορίας τους από την Επ. Οδό Θηβών – Μουρικίου και ακολούθως από Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών.

Αναστρόφως, όσα οχήματα θέλουν να κινηθούν προς Θεσσαλονίκη θα ακολουθούν το δρομολόγιο Π.Ε.Ο Ελευσίνας- Θηβών, Επ.Ο. Μουρακίου- Θηβών- ΠΑΘΕ.

Από την απαγόρευση κυκλοφορίας στην εθνική οδό εξαιρούνται:

– Οχήματα οδικής βοήθειας.

– Βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

– Βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης.

– Οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Κ.Τομαράς

Φωτογραφία :06/08/2021 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Κώστας Τσιρώνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων