31/03/2020 31/03/2020 Μέχρι τις 13 Απριλίου θα είναι σε ισχύ, σύμφωνα με τα διατάγματα που εκδόθηκαν, τα μέτρα της Κυπριακής Κυβέρνησης που έχουν ως στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς δεν αποκλείεται, τα μέτρα αυτά να παραταθούν. Υπενθυμίζεται ότι η 13η Απριλίου είναι η Μεγάλη Δευτέρα, της Μεγάλης Εβδομάδας, όπου κάθε...
31 Μαρτίου, 2020 - 14:11
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2020 - 16:08

“Ανάσταση από το σπίτι” και στην Κύπρο

Διαδώστε:
“Ανάσταση από το σπίτι” και στην Κύπρο

Μέχρι τις 13 Απριλίου θα είναι σε ισχύ, σύμφωνα με τα διατάγματα που εκδόθηκαν, τα μέτρα της Κυπριακής Κυβέρνησης που έχουν ως στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς δεν αποκλείεται, τα μέτρα αυτά να παραταθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η 13η Απριλίου είναι η Μεγάλη Δευτέρα, της Μεγάλης Εβδομάδας, όπου κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί κατακλύζουν τις εκκλησίες.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, Λεόντιο Κωστρίκκη, θα πρέπει από τώρα να προετοιμαστούμε ώστε να κάνουμε το Πάσχα μόνοι μας στο σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκκλησίες μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα λειτουργούσαν με ανώτατο όριο τους 75 πιστούς, ωστόσο μετά την αυστηροποίηση των μέτρων λήφθηκε η απόφαση για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. Παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαγόρευσε και το έθιμο της λαμπρατζιας, ενώ και ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να τηρήσουν τα μέτρα.

Με πληροφορίες από το reporter.com.cy

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων